Een heerlijk pastareceptje met garnalen ter ere van Wereldpastadag

25 okt 2022, 16:01 Entertainment
depositphotos 47960177 xl

Macaroni, spaghetti, farfalle, tagliatelle, penne en fusilli. Het zijn allemaal pastasoorten. Maar dat hoefde we je natuurlijk niet te vertellen. Als er een gerecht is dat een man kan maken, dan is het wel pasta. En een gebakken of gekookt eitje moet ook nog wel lukken, toch? Het is vandaag Wereldpastadag. Het uitgelezen moment voor jou om je kookkunsten eens aan het licht te brengen en de mensen die je liefhebt te verwennen met jouw culinaire hoogstandje.

Zo’n culinair hoogstandje bereiden kan af en toe nog best lastig zijn. Daarom helpen wij jou op weg met een lekker receptje. Dat doen we natuurlijk even stap voor stap. Als je dit maakt, weet je zeker dat je goed zit en punten gaat scoren. Trek je kookschort aan en pak je pollepels er maar bij, want we gaan beginnen!

Benodigdheden voor 2 personen:

  • 250 gram tagliatelle (tip: verse pasta is het allerlekkerst en in de bonus bij de AH deze week)
  • 1 grote witte ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 courgette
  • Handje vol cherrytomaten
  • Potje pesto
  • 200 ml kookroom
  • +/- 200 gram knoflook garnalen
  • Zout en peper
  • Scheutje olijfolie
  • Parmezaanse kaas
  • Rucola

Let’s get started

We gaan beginnen met het snijden van de ingrediënten. Snijd de ui en de courgette fijn. Verwijder vervolgens de zaadlijsten uit de rode peper en snijd ook deze fijn. Hierna pers je de knoflook en snijd je de cherrytomaatjes in vieren. Klaar is kees.

Breng een ruime pan met water aan de kook voor je tagliatelle. Als het water kookt, voeg je de tagliatelle toe en laat je dit het aantal minuten koken dat op de verpakking is aangegeven.

Terwijl je water naar het kookpunt toe stijgt, gaan we natuurlijk niet zitten wachten. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit vervolgens je uitje. Als je uitje begint te verkleuren, voeg je de knoflook, courgette en rode peper toe.

Laat je groenteprutje op een laag vuurtje staan terwijl je in een andere koekenpan opnieuw een scheutje olijfolie verhit. Hierin ga je de garnalen bakken. Zorg ervoor dat ze een mooie kleur krijgen, maar laat ze niet te lang doorgaren want dan worden ze te droog. Als ze klaar zijn, kun je ze voorzichtig aan je groenteprutje toevoegen.

Voeg nu de kookroom en de pesto toe. Dit kun je naar eigen smaak doen. Als je pasta klaar is, giet je deze af en voeg je dit toe aan de saus. Voeg nog wat zout en peper toe en eventueel wat extra kookroom en pesto als dit nodig is.

De pasta is klaar en ready om geserveerd te worden. Om de pasta nog een finishing touch te geven, kun je deze garneren met Parmezaanse kaas en een klein handje rucola.

Smullen gegarandeerd dus er rest ons niks meer dan buon appetito te zeggen!

Delen met
Ook interessant