Mercedes geeft zich over: Max Verstappen nu echt officieel wereldkampioen Formule 1

dec 16 2021, 11:00 Entertainment
schermafbeelding 2021 12 16 om 111201
Mercedes geeft zich over: Max is officieel de eerste Nederlandse wereldkampioen in de Formule 1 ooit. Het Duitse raceteam onder leiding van Toto Wolff komt met een statement en feliciteert de Oostenrijkse renstal en Max Verstappen met hun grootste overwinning. Is het toch maar goed dat er gisteren een groot onthaal is geweest bij de Red Bull Racing-fabriek in Milton Keynes.

Hoger beroep

Vanaf zondag had Mercedes 96 uur de tijd om een beroepszaak aan te spannen. Nu is het verlossende woord eruit: het gaat niet gebeuren. Mercedes heeft het licht gezien. De Duitse renstal geeft zich over en komt met een officiële verklaring die je hieronder kunt checken. Deze verklaring geeft ook gelijk aan dat Max z'n beste smoking uit de kast moet trekken. Hij mag namelijk vanavond tijdens het FIA-gala in Parijs de felbegeerde bokaal in ontvangst nemen. Let's f*cking go! Oh ja, we kunnen niet wachten op de plaatjes, want Max zal vast z'n bloedmooie vriendinnetje Kelly Piquet meenemen...

Milton Keynes

In een dikke oranje Honda NSX arriveerde de nieuwe wereldkampioen bij de fabriek van Red Bull Racing in Milton Keynes. Honderden applaudisserende mensen langs de kant met oranje fakkels (ja, diezelfde als op Zandvoort) maakte het plaatje compleet. Eenmaal uitgestapt werd Max ontvangen door opperbaas Christian Horner en de technische directeur Adrian Newey. De eerste woorden van de Limburger toen hij zijn entree maakte: 'Wow, dit is geweldig!' Nou Max, als je in Nederland nog een huldiging krijgt, dan weten we zeker dat het nog tien keer heftiger wordt dan dit.
Delen met
Ook interessant