In Zuid-Korea is er een ondergrondse boerderij te vinden in een metrostation

mei 21 2022, 19:30 Entertainment
94721082 160571918703543 7117611750146290632 n
Diep onder de grond en door de metropoortjes van het Sangdo-station heen kom je uit bij een roze verlichte kas van tweehonderd vierkante meter, verspreid over planken van vier meter lang. Dit allemaal midden in een stad met een van de drukste metrolijnen ter wereld, waar ruim acht miljoen reizigers per dag gebruik van maken. Het is lastig voor te stellen, maar toch is deze ondergrondse boerderij echt de waarheid in Zuid-Korea.
Zonlicht, zuurstof en water. Alle basisbehoeften voor het groeien van planten zijn te vinden in de ondergrondse boerderij. Het kweken van planten onder de grond klinkt alles behalve logisch, maar dit kan een nieuwe stap voor in de toekomst zijn.

Ondergrondse boerderij

Deze verticale smart farmes zitten in de ongebruikte ruimte van het metrostation. Hier willen winkels en restaurants liever niet zitten, omdat het te rustig is of omdat de metropoortjes veel te ver weg liggen. Voor een ondergrondse boerderij is dit allemaal geen enkele reden om niet te bestaan natuurlijk. Het metrostation krijgt zo extra inkomsten en het imago krijgt een lekkere boost. Je vraagt je vast af wat er vooral groeit. Nou, je vindt er sla, groentes, eetbare bloemen en allemaal verschillende kruiden.

Sla voor onderweg

Naast dat er dus sla gekweekt wordt, is er in het metrostation ook een mogelijkheid om de sla te kopen. Er is namelijk een restaurant aanwezig dat salades verkoopt met de sla die net geplukt is in de kas. Verser kan je het dus bijna niet krijgen. Heb je geen tijd om even te zitten en te wachten op je salade? Geen enkel probleem, want de ondergrondse boerderij heeft zelfs een automaat waar je je salade to-go kan halen. Ze hebben overal over nagedacht. Alles wat geoogst wordt maar wat niet gebruikt wordt door het restaurant wordt doorverkocht aan andere restaurants. Er wordt helemaal niets verspilt! Misschien een idee voor bij ons in het land?
Delen met
Ook interessant