Dit zijn de basketballers met de dikste contracten in de NBA

aug 19 2023, 17:00 Entertainment
depositphotos 404915064 xl
Wij Europeanen zijn dol op sporten. Vooral voetbal, tennis en hockey zijn populaire sporten in Europa. In Amerika is dat heel anders. Daar worden jonge mensen vaak verliefd op honkbal, ijshockey of basketbal. Daarom zoomen we vandaag eens in op basketbal. Wat verdienen die grote beren eigenlijk in de NBA? Wij hebben voor je uitgezocht wie de absolute grootverdieners zijn in de Amerikaanse basketbalcompetitie.

NBA

De geschiedenis van de NBA kent veel grote namen. Michael Jordan, Larry Bird en Magic Johnson zijn stuk voor stuk immense atleten geworden in de competitie. Vandaag de dag zijn de schijnwerpers gericht op vedettes als LeBron James , Steph Curry en Kevin Durant. Deze sporters verdienen (uiteraard) astronomische bedragen, maar we kunnen alvast verklappen dat slechts één iemand van die drie vedettes in de top-10 staat van de basketballers met de meest waardevolle contracten in de NBA. Benieuwd wie? Hier komt de top-10!

10. Trae Young

Team:Atlanta Hawks Contractjaren: 5
Salaris: 215 miljoen dollar
Ice Trae wordt door veel NBA-fans gehaat. Vooral in New York kan Young z’n gezicht beter niet laten zien, want de Knicks-fans slapen nog steeds slecht door Young’s fenomenale optreden in de play-offs in 2021. Young slaapt waarschijnlijk als een roosje als hij naar z’n bankrekening heeft gekeken.

9. Zach Lavine

Team: Chicago Bulls Contractjaren: 5
Salaris: 215 miljoen dollar
Zach Lavine is de absolute sterspeler van de legendarische Chicago Bulls. Helaas voor Chicago heeft Lavine nog geen Michael Jordan-achtige prestaties neergezet, want hij heeft z’n team nog nooit naar een kampioenschap weten te leiden.

8. Luka Dončić

Team: Dallas Mavericks Contractjaren: 5
Salaris: 215 miljoen dollar
Kijk, de eerste Europeaan in deze lijst. Luka Dončić staat te boek als een van de grootste talenten uit de NBA. Veel basketbalfans weten zeker dat hij ooit de MVP-award binnen gaat slepen. Kijk niet raar op als Dončić over een paar jaar de lijstaanvoerder is in deze top-10.

7. Stephen Curry

Team: Golden State Warriors Contractjaren: 4
Salaris: 216 miljoen dollar
Steph Curry is zonder twijfel de beste schutter die de NBA ooit gekend heeft. De veteraan is vier keer kampioen geworden in de NBA, is twee keer verkozen tot MVP en hij is maar liefst negen keer verkozen tot NBA All-Star. Een vorstelijk salaris kan dan niet achterwege blijven.

6. Karl-Anthony Towns

Team: Minnesota Timberwolves Contractjaren: 4
Salaris: 222 miljoen dollar
Een beer van 2,13 meter lang die ook nog eens ontzettend goed kan schieten? Ja, die zijn veel geld waard in de NBA. Karl-Anthony Towns voldoet aan dat profiel en beschikt daardoor over een monstercontract.

5. Devin Booker

Team: Phoenix Suns Contractjaren: 4
Salaris: 223 miljoen dollar
We zijn bij de top-5 aangekomen. Devin Booker is een veelzijdige speler en hoeft ook zeker niet op een houtje te bijten. Wat opvallend is, is dat Devin Booker meer verdient dan teamgenoot en voormalig MVP Kevin Durant. Wat misschien wel nog opvallender is, is dat Booker niet eens de bestbetaalde speler van de Suns is. Daar komen we zo op.

4. Giannis Antetokounmpo

Team: Milwaukee Bucks Contractjaren: 5
Salaris: 228 miljoen dollar
The Greek Freak heeft een prijzenkast waar je U tegen zegt. Een kampioenschap, twee keer de MVP-award en een keer verkozen tot beste verdediger van de NBA. Giannis is een van de meest dominante spelers uit de league. Een contractwaarde van 228 miljoen dollar komt dan ook niet als een verrassing.

3. Bradley Beal

Team: Phoenix Suns Contractjaren: 5
Salaris: 251 miljoen dollar
Niet Booker, maar Bradley Beal is de bestbetaalde speler van de Phoenix Suns. Beal vond het na elf jaar bij de Washington Wizards wel mooi geweest en ging deze zomer op zoek naar een andere club. Als de Suns je dan ruim 50 miljoen dollar per jaar aanbieden, snappen we zijn keuze wel.

2. Nikola Jokić

Team: Denver Nuggets Contractjaren: 5
Salaris: 276 miljoen dollar
Nikola Jokić is de bestbetaalde Europeaan in de NBA. Die kan The Joker in z’n zak steken. Al denken we niet dat het ‘m heel veel doet. Jokić, die afgelopen seizoen met de Denver Nuggets kampioen werd in de NBA, lijkt veel meer te geven om zijn paarden in Servië dan alles wat met basketbal te maken heeft.

1. Jaylen Brown

Team: Boston Celtics Contractjaren: 5
Salaris: 288 miljoen dollar
Jaylen Brown is de basketballer met het dikste contract in de NBA. Z’n naam is bij het grote publiek wellicht niet zo bekend, maar Brown is wel degelijk een hele puike basketballer. Brown leek afgelopen seizoen op zoek te gaan naar een ander team in de NBA, maar de Boston Celtics hadden er maar liefst 288 miljoen dollar voor over om het duo Jaylen Brown en Jayson Tatum in tact te houden. Pakken de Boston Celtics dit seizoen dan eindelijk weer het kampioenschap in de NBA?
Delen met
Ook interessant