LeBron James is vanaf vandaag de onbetwiste GOAT

De eeuwige discussie lijkt gisteravond tot een einde te zijn gekomen. LeBron James, nu officieus the greatest of all time, heeft die eretitel gisteren in veiligheid gebracht. De eindbaas van de LA Lakers pakte gisteravond het NBA puntenrecord met een duizelingwekkende 38.390 punten.

Record

LeBron pakte het record gisteren af van Kareem Abdul-Jabbar tijdens een wedstrijd van zijn LA Lakers tegen Oklahoma City Thunder. De Lakers verloren de pot met slechts drie puntjes verschil, net een beetje jammer. Hieronder de beelden van hét moment, wat nog tientallen jaren de hele wereld van kippenvel zal voorzien:

Kareem

De oud-recordhouder Kareem bleek na het passeren van zijn 38.387 punten geen slechte verliezer: “Het was duidelijk dat hij van plan was de hele sport te domineren. Je kunt hem alleen maar complimenteren voor de manier waarop hij speelt en dit volhoudt.”

Gefeliciteerd pik!

Sleepy Joe lag nog niet in bed toen LeBron het record pakte, hij feliciteerde hem meteen. “Je hebt met heel je hart en ziel een geweldig record verbroken. Je hebt basketbal naar een hoger niveau getild. Daar bovenop heb je net als je voorgangers Kareem en Bill Russel het land uitgedaagd, en geïnspireerd nog beter te worden.” Wanneer je dit in je hoofd opleest moet je zelf even de verwarde pauzes van de president inbeelden, dat kunnen wij helaas niet voor je doen.

Niet alleen de President feliciteerde James. De NBA deelde zelf een mooie compilatie op twitter van de hipste celebs die hem feliciteerden. Toch best vet als onder andere Drake, Stephen Curry en Rihanna je even feliciteren. Dat mogen ze begin juni ook best even doen bij de winnares van de FHM500 2023.

 

Nog één wens

LeBron is nog niet helemaal klaar, er is nog één hokje over om af te vinken. Hij zou dolgraag nog een keer in de NBA samenspelen met zijn zoontje Bronny James. Bronny is nu 18 jaren jong en zou volgend jaar zomaar in de NBA terecht kunnen komen. Om verwarring te voorkomen zal één van de twee een nickname nodig hebben. Onze suggestie: Bronny & the G.O.A.T.

Reageer op artikel:
LeBron James is vanaf vandaag de onbetwiste GOAT
Sluiten