Michael Jordan verdiende nog altijd het meest, niemand komt in de buurt

mrt 12 2023, 10:00 Entertainment
depositphotos 456024202 xl
In de sport gaat geld om. Heel veel geld. De sporters van nu verdienen duizelingwekkende bedragen en record na record sneuvelt. Jongens als Cristiano Ronaldo, Lionel Messi en Conor McGregor voeren al jaren de lijsten aan van sporters die het meest verdienen. Toch vallen ze allemaal nog in het niet bij de enige absolute opperbaas: Michael Jordan.
In een onderzoek van Sportico blijkt dat M.J. nog altijd deze prestigieuze lijst aanvoert. En dat twintig jaar (!) na zijn pensioen. Zijn verdiensten als basketballer worden geschat op $3,3 miljard sinds zijn debuut in 1984.

Jordan

Dit record heeft hij voor een groot deel te danken aan zijn deal met Nike. Je ziet vaak dat sporters meer verdienen uit reclame- of sponsorinkomsten dan uit hun salaris. Het verhaal van Michael en Nike is zo bijzonder dat er zelfs een film over uitkomt. Sportico verwacht dat bijna driekwart van de verdiensten van Jordan uit deze deal kwamen.

Onbedreigd

Het kan nog wel even duren voordat iemand ‘His Airness’ inhaalt. Nummer twee Tiger Woods heeft nog bijna een miljard goed te maken. Ook voetballegendes Ronaldo en Messi komen niet in de buurt en staan allebei rond de $1,5 miljard. LeBron James kroonde zich laatst tot alltime topscorer van de NBA maar komt hier niet in de buurt van Michael Jordan. Hij neemt een plek in tussen Cris en Leo. En iedereen in de top tien is of gestopt of zit aan het eind van hun carrière. Zoveel gaan zij dus niet meer goedmaken. Het wachten zal zijn op een nieuw sportfenomeen, voor Michael Jordan eindelijk van zijn troon wordt gestoten.
screenshot 2023 03 06 144627
Grafiek: Lev Akabas
Delen met
Ook interessant