Je kan de eigenaar worden van de door Messi gedragen shirts van het WK 2022

nov 21 2023, 16:01 Entertainment
depositphotos 234423572 l
Ben je een superfan van de kleine Argentijnse GOAT? Dan hebben we leuk nieuws voor je! Veilinghuis Sotheby’s gaat maar liefst zes shirts van Lionel Messi veilen, die hij heeft gedragen tijdens het wereldkampioenschap van 2022. Misschien voor een aantal Nederlanders wat zuur, maar als je een voetbalfan bent is het toch wel heel ziek.
Messi, de voetbalmaestro, die onlangs nog de Gouden Bal won werkt dus mee met een leipe veilingactie en heb je dus nu kans op een stukje glorie te bezitten. Sotheby’s maakt zich op om niet slechts één maar een hele collectie van Messi’s shirts van het WK 2022 te veilen.

Collectors items on steroids

Zoals we eerder al vertelde, zijn is het niet één shirt dat voor het oprapen ligt, het is een set van zes match-worn hemelsblauw met witte shirts uit Messi’s historische run in Qatar. En begrijp dit, elk shirt vertelt een uniek verhaal uit de verschillende fasen van het eindtoernooi: twee uit de groepsfase wedstrijden, round of 16, kwartfinale, halve finale en zelfs de finale!

Bewijs van grootsheid

Maar waarom is dit zo’n big deal? Horen we je je afvragen. Nou, deze shirtjes zijn getuigen geweest van bloed, zweet, tranen en de pure klasse van Messi tijdens het WK. En je weet hoe gek fans worden van alles wat met de beste man te maken heeft. Deze shirts zijn niet alleen maar van stof, ze zijn een bewijs van de grootsheid van een van de legendes, zo niet de grootste, van de voetbalwereld.
En wie zorgt ervoor dat dit allemaal gebeurt? Een Amerikaans tech-startup genaamd AC Momento is het brein achter deze operatie. Deze zes WK-shirts zijn hun gouden tickets om fans en verzamelaars een kans te geven om een stukje van Messi’s magie te bezitten.

Door het dak

Als we het over veilingen hebben, moeten we het ook over cijfers hebben. Zet je schrap, want deze collectie zal naar verwachting records breken als de meest waardevolle sportmemorabilia die ooit zijn geveild, met een verbluffende geschatte waarde van meer dan 10 miljoen dollar. Dit is geen Keuken Kampioen Divisie, nee. Dit is wereldklasse.

Goed doel

Het gaat niet alleen om het kopen van deze legendarische Argentinië shirtjes. Deze veiling gaat ook over het maken van een verschil. Een deel van de opbrengst zal worden gedoneerd aan het UNICAS Project, geleid door het Sant Joan de Déu (SJD) Barcelona’s Children’s Hospital met de steun van de Leo Messi Foundation. Het geld zal worden gebruikt om tegemoet te komen aan de behoeften van kinderen die lijden aan zeldzame ziekten. Dus door een van deze shirtjes te bemachtigen, krijg je niet alleen een legendarische herinnering, je draagt ook bij aan een nobel doel, win-win toch?
De veiling opent haar deuren op 30 november en gaat van start naast een openbare tentoonstelling in Sotheby’s New York.
Delen met
Ook interessant