Louis van Gaal spreekt zich stevig uit over het afgelopen WK: “Messi moest het WK winnen”

sep 05 2023, 11:07 Entertainment
l
Louis van Gaal heeft zichzelf weer eens in de schijnwerpers gezet. Gisteravond kreeg hij tijdens de Eredivisie Awards de Eredivisie Oeuvre Award uitgereikt. Volkomen verdient natuurlijk, maar daar hoort een interviewtje bij.
Dus zien we Louis op zijn kenmerkende, ongenuanceerd manier weer allerlei teksten bezigen. Zo blikt hij nog even terug op het afgelopen WK in Qatar. Dat Argentinië er met de wereldbeker mee vandoor ging, was volgens Louis een ‘vooropgezet spel’.

Messi

Van Gaal aarzelt niet om zich duidelijk uit te drukken voor de NOS-camera's. “Als je ziet hoe Argentinië aan de doelpunten komt, en hoe wij eraan komen. Als je ziet hoe sommige Argentijnse spelers over de schreef gingen zonder bestraft te worden, denk ik dat het allemaal vooropgezet spel was.” Volgens King Louis heeft de FIFA er alles aangedaan om Messi in zijn allerlaatste mondiale toernooi een wereldbeker te gunnen. “Dat Messi wereldkampioen moest worden? Ja, dat denk ik, ja.”

Onvriendelijk gesprek

Het gesprek krijgt vervolgens een onvriendelijk vervolg en Van Gaal is zichtbaar geïrriteerd over de situatie. Louis van Gaal en ‘zijn vrienden van de pers’ zorgt altijd voor het nodige vermaak en ook nu staat hij wederom op z’n strepen. “Waarom gaan jullie altijd door als ik duidelijk aangeef dat het voor mij dat is?” De verslaggever stelt dat het nogal heftige uitspraken zijn, waarop Van Gaal zichtbaar flink geïrriteerd z’n hakken opnieuw flink in het zand zet: “Ja, maar ik ben nog niet voor de camera geweest en jij stelt de vraag. Ik geef antwoord en ik lieg er nooit om.”
Over de huidige situatie van het Nederlands Elftal onder Koeman wilde ‘ De Tulpengeneraal’ niets meer kwijt. “Volgens mij ben ik daar hier niet voor. Je bent een valse man, je bent gewoon een valse man. Je bent een valse man, tot ziens.”
Zo kunnen we weer een pareltje van een interview toevoegen aan zijn, ook op dit gebied, indrukwekkende oeuvre . Kan je er nog geen genoeg van krijgen? De compilatie hieronder ga je vast waarderen.
Delen met
Ook interessant