Louis van Gaal is Louis van Gaal op Voetbalgala

sep 03 2019, 17:00 Entertainment
schermafbeelding 2019 09 03 om 143439
Gisteravond vond het Telegraaf Voetballer van het Jaar gala plaats in Hilversum. De plek waar de crème de la crème van het Nederlands topvoetbal samenkwam. Het hoogtepunt kwam wat ons betreft op naam van, hoe kan het ook anders: Louis van Gaal .
Vooraf was al het nodige te doen om het Voetbalgala. De aanwezigheid van comedian Jandino Asporaat werd door de heren van Veronica Inside compleet afgemaakt en Erik ten Hag wilde niet komen , vanwege de hetze die tegen hem wordt gevoerd door een bepaalde journalist vanuit de krant die het gala organiseert.

Prijzenregen

Er werden wel de nodige prijzen uitgereikt. Zo won Matthijs de Ligt de Gouden schoen, de prijs van beste voetballer van het seizoen. Ex-ploeggenoot Frenkie de Jong ging met de prijs van Talent van het Jaar ervandoor, Luuk de Jong won de Zilveren schoen en de topscorersprijs, die hij deelde met Bronzen schoen winnaar Dusan Tadic. De Gouden kaart voor beste scheidsrechter ging naar Björn Kuipers. Overigens zijn het niet de journalisten van de Telegraaf die dit bepalen, maar een jury bestaande uit gerenommeerde namen als Frank Rijkaard, Jordi Cruijff, Ruud Gullit, Willem van Hanegem, Dick Advocaat, Wim Kieft, Bert van Marwijk, Edwin van der Sar en Dirk Kuyt.

Ouvre-awards

Geheel terecht werden er gisteravond ook twee (hadden dat er niet drie moeten zijn?) ouvre-awards uitgereikt. Robin van Persie en Arjen Robben hingen hun kicksen aan de wilgen en werden op het gala nog even in het zonnetje gezet. En wie kan dat beter uitreiken dan de capo di tutti capi van het Nederlandse trainersgilde, Louis van Gaal. Hij gaf een speech geheel in eigen stijl en dat is er echt eentje die je terug moet kijken. Na eerst heel charmant de spelersvrouwen in het zonnetje te zetten, gaat hij over tot een grote lofzang over deze twee helden, die er zichtbaar met volle teugen van genieten. Moet je gewoon even terugkijken. Een speech voor Robin van Persie en Arjen Robben, maar eigenlijk is het een speech over Louis van Gaal. Wij vinden het allemaal helemaal mooi. Wat een baas is Louis toch ook. De Zuid-Europese zoenen op de wangen maken het helemaal af.
Delen met
Ook interessant