Louis van Gaal legt Team Jumbo-Visma haarfijn uit hoe je een Tour-etappe wint

redactie 18 Jul 2019 Entertainment

Het kan ook niet anders. Overal waar Louis van Gaal zijn gezicht laat zien, predikt hij ook zijn visie. In de voetbalwereld zijn ze het onderhand al gewend, maar bij de Tour de France laat hij het ook niet na om zijn zegje te doen. Zo vertelt hij Team Jumbo-Visma wel even hoe ze een Tour-etappe winnen.

We zien Johan Derksen zich al groen en geel ergeren na deze uitspraken van Louis, maar bij ons werkt het vooral op de lachspieren. Louis mag als bekende kop meerijden in een wagen van Team Jumbo-Visma. Dat doen teams regelmatig in de Tour de France, goede reclame toch. We vragen ons nu alleen af of ze spijt hebben van deze uitnodiging of dat ze zijn tips ter harten nemen. Het levert in ieder geval weer een goud moment op.

Team Jumbo-Visma

Het team heeft weinig advies nodig, want ze gaan als een speer in de Tour de France. In de eerste tien dagen hebben zij van alle teams het meeste prijzengeld bij mogen schrijven. Zo hebben ze in het geel gereden en al vier etappes gewonnen. Per etappe levert dat 11k op en voor de twee dagen dat Mike Teunissen de gele trui droeg krijgen ze ook nog een 1.000 euro. Als we daarbij nog alle andere ereplaatsen optellen kom je uit op 66.560 euro in de eerste tien dagen van de Tour, niet slecht.

Reageer op artikel:
Louis van Gaal legt Team Jumbo-Visma haarfijn uit hoe je een Tour-etappe wint
Sluiten