De mooiste van Gaal momenten op een rijtje, omdat 'ie een nieuw lintje heeft

feb 28 2023, 18:00 Entertainment
louis van gaal4
Hij heeft er weer een! Louis van Gaal mocht gisteren een nieuw lintje in ontvangst nemen, en laat Louistje nou net helemaal wild zijn van lintjes. Truus heeft op haar beurt weer mogen genieten van haar prachtkerel die met al zijn fonkelende speldjes rond paradeert.

Lintjesregen Louis van Gaal

Voor zijn gigantische carrière als coach heeft Louis van Gaal een nieuw lintje in ontvangst mogen nemen. Hij is nu Officier in de Orde van Oranje-Nassau, en alsof het feest nog niet helemaal compleet was, is hij óók nog onderscheiden met het bondsridderschap van de KNVB. Er is binnen de KNVB nog één hogere onderscheiding, en die had hij waarschijnlijk pas gekregen als hij ons die wereldbeker had bezorgd, dat laatste lintje zal hij er maar zelf bij moeten ‘imagineren’, zoals hij zo graag doet. Ter ere van dit heugelijke feit, hebben we Louis zijn leukste momentjes op een rijtje gezet, want naast een fantastische coach is het ook een prachtig persoon. Dat brengt ons meteen bij het eerste fragment, zo had onze nationale held nog wat te vertellen over zijn lintjes en onze koning.

van Gaal de karateman

Marcus Rashford, die na zware tijden er nu de ene na de andere bal in krult, maakte toen hij nog een jochie van 18 jaar was zijn debuut onder Louis. De protegé spreekt nog altijd vol liefde over de beste man. “Soms voel je je een nummer als je als jongen speler bij het eerste komt, maar dat was bij hem nooit het geval. Zijn methodes hebben me echt beter gemaakt en hij is een geweldig persoon.”
Al zijn jonkies leerde hij bedachtzaam te spelen en te knokken, figuurlijk dan. Soms werd er ook echt geknokt, en soms gingen tegenstanders op twijfelachtige wijze naar de grond. Hoe maakt hij dat duidelijk? Hij beeld het gewoon even uit.

Liefdevolle man

Van Gaal heeft het niet zo op sommige journalisten, maar het beeld dat Rashford van hem schetst kennen we ook maar al te goed, soms iets te goed. Zo probeerde Louis het afgelopen WK ergens extra concentratie vandaan te halen, en dacht dat een wilde avond met Truus hem die ging bezorgen.

Ben ik nou zo slim?

Ja Louis, jij bent hartstikke slim. We zijn er tijdens het WK weer aan herinnerd dat Louis niet zo van, naar zijn mening, domme vragen houdt. Zo had Valentijn Driessen nu problemen met van Gaal, maar dit is zeker niets nieuws. Dit werd al duidelijk in een van zijn meest legendarische quotes aller tijden.

Wir sind die besten!

De video die je wist dat zou komen, zijn speech nadat hij met Bayern München het kampioenschap binnensleepte. Heel veel meer Louis dan deze Louis ga je nergens vinden. Wat zijn we vereerd dat deze legende een gaatje in zijn agenda wilde maken voor het WK van 2022, en wat was het toch leuk!
Delen met
Ook interessant