Eargasm #1: London Grammar single America legt albumverwachtingen hoog

apr 09 2021, 16:00 Entertainment
banner london grammar
Vrijdag, de dag dat het bijna weekend is. Hoewel de werkdag langer dan ooit lijkt te duren, kan je Spotify-playlist hulp bieden met de nieuwste releases van de week. Artiesten staan erom bekend hun nieuwste nummers altijd op vrijdag te droppen, zodat iedereen er het hele weekend als eerst van kan genieten. Vandaag bespreken we de nieuwe single van rockband London Grammar, genaamd America.

London Grammar

London Grammar, America? Niet de meest logische combinatie, helemaal als je bedenkt dat hun opkomende album Californian Soil gaat heten. Toch is de band echt in Nottingham ontstaan, bestaande uit zangeres Hannah Reid, gitarist Dan Rothman en drummer Dominic Major. Hun eerste album verscheen in 2013 genaamd If You Wait. Dat wachten hebben we nu zeker gedaan, want Californian Soil zou eigenlijk al op 12 februari uitkomen. Tussendoor brachten ze in 2017 nog wel hun tweede album Truth is Beautiful Thing uit. Als Truth nou echt zo'n Beautiful Thing is mogen jullie ons best laten weten waarom we nog steeds wachten op de plaat! Al is het vermoeden dat het iets met het rondzingende virus en haar impact heeft te maken.
london grammar 37747353365 scaled
Foto: Wikimedia

Californian Soil

Hun nieuwe single America is dus nog een zoethoudertje tot volgende week, wanneer het album Californian Soil dan echt moet uitkomen. Ook geeft Hannah wat info over de reden om het nummer America te noemen. "Het nummer gaat over mijn reis en het achterlaten van mijn verleden, een periode waardoor ik door mijn slechte gezondheid het moeilijk vond om muziek te maken. Ik gebruik het idee van de 'American dream' om gedag te zeggen tegen dingen die ik niet meer nodig heb in mijn leven." Oke, dat heeft dus minder met Amerika te maken dan gedacht. Dan houden we het toch maar bij London Grammar in plaats van American Grammar.

America

Het nummer is rustgevend en chill, alsof je je over de uitgestrekte droge velden van Texas waant. De prachtige stem van Hannah zingt je zowat in slaap, al ben je geen seconde verveeld. De band is echt goed op elkaar ingespeeld, waardoor de gitaar en drum geen moment in gevecht komen met haar stemgeluid. Echt een onwijs mooi nummer wat alleen maar hogere verwachtingen voor het album schept.
Delen met
Ook interessant