'Oh kom maar eens kijken' want deze kroketletter is precies wat je nodig hebt

18 nov 2020, 11:00 Entertainment
kroket

In augustus rollen de pepernoten rustig de winkel in. Maar elk jaar worden er naast de klassieke Sinterklaassnoepjes ook weer nieuwe dingen bedacht. Zo zijn er al pepernoten in de meet gekke smaken, zoals Jägermeister of tompouce. Maar voor diegene die van een borreltje houdt op het heerlijke avondje, moet deze kroketletter zeker even zien.

Bij de borrel

Ja, het heerlijke avondje is gekomen, bijna dan. Hoewel het altijd heel gezellig is, kan het ook heel zwaar zijn met kleine kinderen die de hele dag op school volgestouwd zijn met suikerbommen. Een lekker borreltje pakken als de kinders naar bed zijn kan dan ook geen kwaad. Maarja, wat heb je nou in huis naast een 5 kilo zak pepernoten en de naam van je kind in chocoladeletters. Niet heel lekker bij een goed koud pilsje.

Kroketletter

Als een duveltje uit het doosje komt daar jouw reddende engel. De kroketletter. Jawel, er is weer wat nieuws bedacht deze Sinterklaas. En het past nog heerlijk bij je borreltje ook. De oer-Hollandse favoriete snack wordt gemaakt in de Croquetten Boutique in Utrecht. Iets zegt ons dat ze wel meer met kroketten doen. Je hebt ook nog eens keus tussen verschillende kroketletters. Je kan de standaard versie kiezen waar de vulling is gemaakt is van draadjesvlees. Maar de andere is ook niet misselijk voor bij de borrel hoor. Een kroketletter gevuld met oude kaas bijvoorbeeld.

Gewoon is saai

Zoals onze Goedheiligman altijd zegt: wie zoet is krijgt lekkers. Dus mag een zoete variant niet ontbreken. Als je vindt dat de normale chocoladeletter wat saai is en dat het iets mist (een knapperig gefrituurd randje bijvoorbeeld), dan kan je ook bij Croquetten Boutique terecht. Ze verkopen namelijk ook de zoete variant van de kroketletter. Deze heeft een vulling van mokka en hazelnoot. In de praktijk zal het vast heel lekker zijn...

Slinger de frituur of airfryer maar aan, want deze kindvriendelijke sinterklaassnack wordt natuurlijk gewoon gemaakt in het vet. Smakelijk!

Delen met
Ook interessant