Saudi-Arabië is op zoek naar kelderklasse-sterren en biedt bizarre salarissen

jul 31 2023, 17:55 Entertainment
depositphotos 56648595 xl
Cristiano Ronaldo, Karim Benzema en N’Golo Kanté gingen je al voor, maar wie weet ben jij de volgende voetballer die z’n zakken gaat vullen in de Saudische voetbalpiramide. Dit klinkt misschien als een utopie, maar de kans dat dit gaat gebeuren is groter dan ooit. De voetbalbond van Saudi-Arabië is namelijk op zoek naar spelers om hun derde divisie mee op te vullen. Zelfs kelderklasse-sterren maken kans!

Supersterren

Oké, dit verhaal heeft wellicht wat context nodig. Zoals je misschien al wel hebt meegekregen, is de voetbalbond van Saudi-Arabië bezig om de Saudische Eredivisie vol te proppen met wereldberoemde voetballers. Veel voetballers zwichten voor de duizelingwekkende bedragen die ze kunnen verdienen in het Midden-Oosten en verlaten grote Europese topclubs voor astronomische bedragen. Zo verdient Karim Benzema 100 miljoen per jaar, Cristiano Ronaldo maar liefst 200 miljoen per jaar en kon Lionel Messi zelfs 500 miljoen per jaar gaan verdienen in Saudi-Arabië. Kylian Mbappé is de absolute kers op de Saudische voetbaltaart. De Franse sterspeler had maar liefst 700 miljoen per jaar kunnen gaan verdienen bij de Saudische club Al-Hilal. Wij vragen ons oprecht af waar dit gaat stoppen.

Saudische kelderklasse

De Saudi Pro League is nu dus aardig gespekt met internationale supersterren, maar het derde niveau van Saudi-Arabië is dat absoluut niet. Sterker nog, er is nood aan de man en de Saudische voetbalbond is dringend op zoek naar spelers voor de derde divisie. Saudi-Arabië is absoluut niet een voetballand pur sang en dat is te merken aan het instapniveau van de competitie. Het niveau van de Saudische derde divisie is namelijk vergelijkbaar met het Nederlandse amateurvoetbal. Ben jij nou de Ronaldinho van de reserve zesde klasse op zondagochtend? Dan maak zelfs jij kans op een Saudisch contract!

Salaris

Je komt niet in de buurt van het jaarsalaris van Kylian Mbappé of van Cristiano Ronaldo, maar er ligt zeker geen slecht salaris op je te wachten. De Saudi Arabian Football Federation heeft namelijk een slordige 2.700 euro per week over voor jouw hoogstaande voetbalkwaliteiten. Dat houdt in dat je bijna 11.000 euro per maand kan verdienen. Niet slecht, right? Daarnaast krijg je ook nog eens een telefoon en een auto van de club. Een luxeleventje als profvoetballer staat op je te wachten in Saudi-Arabië, en dat terwijl je nog niet eens tien keer een bal kan hooghouden! Al zijn er ook zat redenen te bedenken om niet richting de zandbak te vertrekken…
Delen met
Ook interessant