Al-Hilal legt een bizarre miljard euro op tafel om van Kylian Mbappé te mogen genieten

Het huwelijk tussen PSG en Kylian Mbappé is niet meer wat het ooit was. Als we ome Theo en tante Ria als voorbeeld mogen nemen, gaat dit ook niet meer goedkomen. Een superster op zoek naar een club betekent dat er zich vanzelf een rij gaat vormen van clubs die hem maar al te graag willen inlijven. De eerste die een bod hebben gedaan zijn (zover wij weten) de sjeiks van Al-Hilal, een wereldrecord van 300 miljoen euro.

Het record brekende bod is niet eens het ziekste, dat is het salaris dat hij zou gaan verdienen: 700 miljoen euro voor één seizoen. Voor de rekenwonders onder ons, dat is in totaal 1 miljard euro.

Mbappé en PSG

Mbappé gaf al eerder aan in ieder geval zijn contract niet te willen verlengen, dan zou hij dus gratis de deur uit lopen. Voor PSG een absoluut doemscenario, een superster waarvoor je record brekende bedragen kunt binnen harken die je gratis uitzwaait. PSG zou Mbappé natuurlijk maar al te graag slijten aan Al-Hilal, moet Kylian alleen ook nog even willen. Daarna zou hij rustig aan naar Madrid kunnen gaan en eindelijk eens trofeeën gaan pakken. Ook Barcelona zou geïnteresseerd zijn, zou heel leuk zijn maar toch een beetje raar voor een speler die Madrid en Ronaldo posters boven zijn bed had hangen.

Salaris Al-Hilal

Het oude record transferrecord stond op 222 miljoen, die PSG aan Barcelona betaalde voor Neymar. Nu kunnen ze dat heel dik terugverdienen met de verkoop van Kylian Mbappé. Het salaris van 700 miljoen per jaar is zo ziek dat het bijna lastig te begrijpen is hoeveel geld dat is. Elke maand zou hij dan 58.330.000 euro verdienen, dat is 13.300.000 per week, 1.900.000 per dag, 79.900 per uur en 1.332 euro per minuut.

Stel je voor dat je gemiddeld 12 minuten op de pot zit, dan heb je in die tijd bijna 16.000 euro verdiend. Daar moeten de meeste Nederlanders een half jaar voor werken. Goed, we zouden het persoonlijk leuker vinden om Mbappé in Europa te houden, maar de strijd tussen de Franse superster en zijn idool Christiano zou ook wel erg leuk zijn.

Reageer op artikel:
Al-Hilal legt een bizarre miljard euro op tafel om van Kylian Mbappé te mogen genieten
Sluiten