Items van Freddie Mercury voor een recordbedrag geveild

sep 14 2023, 15:56 Entertainment
depositphotos 98881474 s
Van zo’n tijdloze en legendarische band als Queen, met alleskunner Freddie Mercury voorop met z'n betoverende stem, daar zijn de persoonlijke items enorm van gewild. Tal van Mercury's items zijn geveild en alles bij elkaar leverde dat zo’n 46 miljoen euro op. Veel meer dan het Britse veilinghuis, Sotheby’s, had verwacht. Nog nooit werd er zoveel geld neergelegd voor de items van een bekend artiest.
Mercury , de frontman die aan de hand van Roger Taylor, Brian May, John Deacon de legendarische en iconische band Queen vormde is en blijft een absolute legende in de muziekwereld. Queen brengt dagelijks nog mensen in vervoering met hun muziek en Bohimian Raphsopdy staat niet voor niets nog bijna jaarlijks op nummer één in de Top2000. Toch had het veilinghuis niet zoveel bekijks verwacht, gek genoeg.

Piano van Freddie Mercury

De Yamaha-piano van Freddie, waar hij al die vette Queen-hits op in elkaar knutselde, ging gewoon voor een bedrag 1,74 miljoen pond (dat is ruim 2 miljoen euro) de deur uit. Het duurde maar zes minuten, toevalligerwijs net zo lang als ‘Bohemian Rhapsody’, voordat die piano de deur uit was.
En alsof dat nog niet gek genoeg was, werden de originele bladmuziekvellen waarop Freddie het legendarische nummer schreef, voor meer dan 1,5 miljoen euro verkocht. En leuk feitje, Freddie Mercury had aanvankelijk in gedachten om zijn nummer 'Mongolian Rhapsody' te noemen, en hij dacht erover om de openingszin te veranderen van "Mama, just killed a man" naar "Mama, there's a war began”, zo blijkt uit de teksten op de kalenderblaadjes.

Big Deal

Na het overlijden van Freddie bleef zijn vriendin Mary Austin achter met alle spullen. Zij vond het lang niet nodig om ook maar iets met deze spullen te doen. Pas na 32 jaar vond ze het tijd om die kostbare schatten te veilen. Je kunt niet ontkennen dat het een big deal was voor Queen-fans over de hele wereld. Al zal het voor de gemiddelde Queen-fan niet op te hoesten zijn, helaas.

Niet iedereen blij

Sommige mensen zijn helemaal pissed over deze veiling. En zo ook binnen de band. Brian May, de legendarische gitarist van Queen, zegt dat hij niet kan omgaan met de situatie. "Het is onmogelijk voor mij om hiernaar te kijken. Freddie's meest persoonlijke spullen en dingen die deel uitmaakten van al die jaren die we samen hebben doorgebracht, gaan gewoon naar de hoogste bieder. Voor ons, zijn beste vrienden en familie, is dit gewoon enorm triest."
Ondanks deze commotie zijn de items van Freddie Mercury niet minder legendarisch, ze blijven toebehoren aan een absolute legende uit de muziekgeschiedenis.
Delen met
Ook interessant