Fans creëren een hyperrealistische versie van Temple Run

apr 05 2023, 11:00 Entertainment
temple run unreal engine 5
We gaan je even mee terug in de tijd nemen. Doe je ogen dicht en ga terug naar zo’n tien jaar geleden. Waarschijnlijk hoor je nu een razendsnel trommelmuziekje en krijsende apen. Precies, je bent weer helemaal terug in je Temple Run-tijdperk. Oké, doe je ogen nu maar weer open, anders leest dit artikel zo lastig.
Maar goed, Temple Run dus. Het is één van de meest iconische games die ooit voor de smartphone werd gemaakt, al bleek ‘ie niet zo tijdloos als Candy Crush of Angry Birds.

Temple Run

Dat neemt niet weg dat we uren, maar dan ook echt uren, hebben geprobeerd om zo lang mogelijk uit handen te blijven van die groep gillende apen. Waarom ze ons nu precies moesten hebben, weten we eigenlijk nog steeds niet. Maar wat maakt dat ook uit? We moeten die highscore verbeteren!
Misschien denk je nu ‘ja leuk, maar waarom hebben jullie het in godsnaam nu over Temple Run?’ Dat zit zo. We hebben goed nieuws. Temple Run keert namelijk terug! Een groepje liefhebbers van de mobiele game recreëerde hem in de Unreal Engine 5. Jazeker, dat is de nieuwste game-engine die games fotorealistisch maakt.

Unreal Engine 5

De Unreal Engine werd ontwikkeld door Epic Games, dat je onder andere kunt kennen van Fortnite. In de nieuwste versie kun je ook vrij gemakkelijk je eigen games renderen, en dus was iemand wel eens benieuwd hoe Temple Run zou zijn als ultrarealistisch spel. Op het Youtube-kanaal Teaser Play staat een video waarin je kunt genieten van Guy Dangerous die vlucht uit de donkere grot.
Het kanaal van Teaser Play is sowieso een aanrader. Ze maken alle populaire games na en zo kun je zien hoe het is om hyperrealistische versies van bijvoorbeeld GTA San Andreas of Subway Surfers te spelen.
Delen met
Ook interessant