Jaws' horrorhaai is nog nooit zo real geweest

mei 07 2019, 22:00 Entertainment
jaws netflix1
Herinner je de filmposter van de klassieker Jaws nog? De immens grote horrorhaai met vlijmscherpe tanden waardoor je misschien (nog steeds) wel twee keer nadenkt voordat je de zee in duikt? De legendarische enge pose van deze haai op de poster van Jaws is nu vastgelegd in real life.
Op de poster van de klassieker van Steven Spielberg uit 1975 is een haai te zien die vanuit de diepte omhoog racet naar zijn prooi: een niets vermoedende zwemster. Precies dit beeld van Jaws is nu vastgelegd door een fotograaf, maar dan wel zonder de bange badgast, gelukkig maar.

Mexico

Haaienfotograaf en filmmaker Euan Rannachan zat in een kooi op steenworp afstand van het enorme roofdier toen hij deze perfecte foto schoot. Dit was hem nog nooit eerder gelukt. De foto werd dichtbij het eiland Guadalupe gemaakt, aan de westkust van Mexico.

Jaws dubbelganger

De dubbelganger van Jaws is een mensenhaai en haar naam is Squirrel. Enuan heeft een tijd met haar doorgebracht voordat hij dé foto kon schieten. Maar hoe the fuck is dit hem zo goed gelukt? Hij geeft zelf aan dat dit mede komt door de 'haaienworstelaars' op de boot. Zij gooiden twee stukken tonijn om de haai te lokken en aan de oppervlakte te krijgen. Een van deze worstelaars noemt hij de beste uit de wereld, genaamd Crazy Luis. Hij bleef op de boot en bracht de haai naar de kooi toe. Wanneer worstelaars met de haaien spelen, kunnen deze boos worden. Ze duiken dan onder de boot en het aas, zodat ze plots omhoog kunnen komen om het te krijgen. Dit was precies het gene wat Squirrel deed: het perfecte Jaws moment!
Delen met
Ook interessant