Hoe hou je nou eigenlijk een wijnglas vast?

04 mei , 18:58 Entertainment
depositphotos 221451952 xl

Je hebt je goeie outfitje aangetrokken, je haar zit goed, ook nog een lekker luchtje opgespoten. Je hebt zeker een date. Of een feestje. In ieder geval een gelegenheid waar je een wijntje zal gaan drinken. Sommige van ons zijn natuurtalenten, of weten gewoonweg houding te geven, andere van ons hebben geen idee en dat kunnen deze gelegenheden soms onnodig spannend maken. Hoe hou je nou dat wijnglas vast?

We snappen allemaal dat het er niet uitziet als de vette vingers van de bitterballen op het wijnglas staan. We snappen ook dat het niet chique is als je het wijnglas doorgeeft aan je meisje of je matties aan de rand van het glas. Het raadsel voor sommigen blijft echter, hoe hou je dat glas in vredesnaam vast als je er zelf af en toe een slokje van nuttigt?

Etiquette

Volgens de etiquette, geven we antwoord op die ene grote vraag: hoe pak je dat wijnglas vast? Pak het glas bij het steeltje of bij de voet vast en zeker niet bij de kelk. Zo voorkom je in ieder geval de vinger afdrukken en dat de wijn opwarmt waardoor je deze niet meer op de meest ideale temperatuur drinkt. Houd de steel vast tussen duim en de eerste twee vingers, plaats de vingers op de onderste helft van de steel en laat de overige in je handpalm krullen. Vergeet vooral niet te genieten van de wijn.

Uitzondering

Er is altijd een uitzondering op de regel. Deze is wel heel speciaal, daarom vertellen we je ‘m graag. Kan je daar weer interessant over doen op het desbetreffende feestje of date. Enkel prinses Beatrix houdt haar wijnglas vast aan de kelk, zoals de leden van het koningshuis dat vroeger ook deden. Onhygiënische handen moesten zo ver mogelijk wegblijven van de wijn en hielden toentertijd bij de steel vast. Royalty’s hebben natuurlijk geen vieze handen en daarom mochten zij de kelk beethouden. Dus, mist je ooit trouwt met een van de prinsessen van ons Nederlands Koningshuis heb je een vrijbrief en mag jij je glas aan de bovenkant vast houden – kun je dit artikel fijn negeren.

Delen met
Ook interessant