Highland Park viert hun jubileum met een bijzondere whisky

feb 27 2023, 12:00 Entertainment
54 year old bottle with open box 2048x1274 1
Highland Park komt met een nieuw flesje whisky. En als het water je hierbij nu meteen in de mond loopt, willen we je graag uit je droom helpen: de fles kost dik 50.000 euro. En er worden maar 225 flesjes van gemaakt. Dit doet Highland Park omdat het bedrijf evenzoveel jaar bestaat.

54 years

De nieuwe fles heet Highland Park 54 years. De slimmeriken onder ons kunnen al wel raden dat de whisky erin 54 jaar gerijpt is. Daarmee is dit de oudste whisky die het merk ooit uitbrengt. Een absoluut kroonjuweel voor dit speciale jubileum dus. Het verhaal van deze flessen begon in 1968, toen er tien vaten werden gemaakt. In 2008 zijn die samengevoegd en heeft de whisky nog 14 jaar doorgerijpt in verse sherry.
Het 'doosje' waarin deze fles geleverd wordt, is ook niet niks. Alle 225 werden met de hand gemaakt door kunstenaar John Galvin. Hij haalde zijn inspiratie uit de woeste kustlijn van Orkney, een klein eiland ten noorden van Schotland waar de branderij van Highland Park is gevestigd. Iedere verpakking is uniek en er zitten kleine kleurverschillen in. Die kun je dus niet zomaar weggooien!

Highland Park

Hiermee hebben de fans van Highland Park eindelijk weer eens iets om écht gelukkig van te worden. De laatste jaren was het wat rustig vanuit de Schotse whiskymakers, al brachten ze in 2020 nog een fles uit van 50 jaar oud. Het merk staat bekend om zijn single malts die zijn gerijpt in sherry, en dat bewijzen ze dus nog maar eens met deze fles.
De 54 years komt in een fles van 700ml en heeft een alcoholpercentage van 46,9%. Als je nu toevallig nog 50.000 euro overhebt, wensen we je veel succes met het bemachtigen van een exemplaar. Voor alle andere whiskyliefhebbers onder ons kunnen wij de Highland Park 18 en 15 enorm aanraden. Die zijn iets makkelijker te vinden. Het is overigens lang niet de duurste fles ter wereld. Voor deze flessen betaal je nóg meer.
Highland Park heeft zelf een nog vettere video op YouTube gezet. Om die te bekijken moet je wel achttien zijn. Check hem hier .
Delen met
Ook interessant