De 5 duurste whisky flessen ter wereld

Whisky is topspul. Naast dat het een echt mannendrankje is, straalt het ook nog eens klasse uit. Je kan slechte whisky kopen waar je enorme koppijn van krijgt of je kan een echt goede fles kopen en genieten van elke slok. Uit onderzoek blijkt zelfs dat een glaasje whisky op z’n tijd goed is voor je bloed. Je bloed wordt na het drinken beter doorgepompt en je hartslag tijdelijk verlaagd. Niet te vaak en te veel natuurlijk, want dan werkt het juist averechts. Buiten dat het smakelijk drankje is, kan whisky ook een goede belegging zijn. Dit zijn de vijf duurste whisky’s die ooit verkocht zijn.

Een jongen drinkt pils en een man drinkt bier en whisky. Whisky is namelijk in essentie gewoon gedistilleerd bier zonder hop. Het mengsel bestaat uit gefermenteerd graan, gist en water. In de eerste paar dagen op aarde zijn whisky en bier dus hetzelfde. Pas verder in het proces scheiden de wegen. Het biertje blijft misschien drie euro waard, waar de whiskey (wanneer op z’n Iers of Amerikaans geschreven met een e ertussen) duizenden euro’s waard kan worden.

5. Dalmore 64 Trinitas

Je mond valt waarschijnlijk open bij het horen van de prijs van de nummer 5: De Dalmore 64 Trinitas. Als dit nummer vijf is, hoe duur moet nummer één dan wel niet zij? De Dalmore 64 Trinitas is bijzonder omdat er flessen van de whisky bestaan uit het jaar 1868, 1878 en 1926. Niet zo gek ook dat er slechts één exemplaar te koop staat voor 130.000 piek.

whisky

4. Dalmore 62

We blijven nog even bij Dalmore. Deze keer is het echter nummer 62, die al meer dan een eeuw oud is. Je merkt dat vooral de leeftijd van de whisky zorgt voor de prijsstijging. Niet alleen de leeftijd, want deze fles is gemaakt van kristal en platina. Het prijskaartje van € 205.000 is dan ook niet meer dan normaal.

3. De Macallan 64

We zijn bij de top-3 beland. De Mallacan 64 is zeer zeldzaam en is voor het laatst waargenomen toen het op een veiling werd verkocht voor een spectaculaire prijs van € 380.000. Het zou dus zomaar kunnen dat ‘ie ondertussen al opgedronken is. De fles is volledig gemaakt van kristal en is ontworpen door de bekende Franse glasmaker, Lalique.

2. De Macallan M

Deze fles met een bizarre inhoud van zes liter is een van de oudste en duurste in de wereld. Van zes liter kun je een goed avondje drinken met je maten, maar dat wordt misschien wat duur. De laatst verkochte fles van de Macallan M werd geveild in Hong Kong voor een schrikbarende 517.000 euries. Een halve miljoen voor een fles drank? Dat is een dure kater.

whisky

1. Isabella’s Islay

Het verschil tussen de nummer twee en de nummer één is onvoorstelbaar. De Isabella’s Islay is met afstand de duurste whisky die er bestaat. Dat komt natuurlijk niet alleen door de vloeistof, maar vooral door het karaf waar het in zit. Het karaf is gemaakt van 8.500 diamanten, 300 robijnen en witgoud. Een soort museumstuk zou je wel kunnen zeggen. De whisky kost 5.1 miljoen euro. Zou jij een slok durven te nemen die zo kostbaar is?

Reageer op artikel:
De 5 duurste whisky flessen ter wereld
Sluiten