Hier, een paar goeie redenen om vaker een frikandel te eten

24 jan 2018, 21:00 Entertainment
frikandel
Voor wie wel houdt van ’n delletje op zijn tijd, hebben we goed nieuws. Onderzoek wijst namelijk uit dat een frikandel veel gezonder is dan je waarschijnlijk ooit hebt durven dromen. Ja jongen, de lange trots uit de snackvitrine is is hartstikke gezond!
Een frikandel bevat namelijk veel goede ingrediënten waarvan de wetenschap beweert dat ze zelfs bijdragen aan een gezonde levensstijl. Scheelt je weer ’n paar goeie voornemens wegstrepen. Wel maakt het uit of je er veel mayo overheen kwakt of dat je 'm uit de frituut of de oven eet. Geen / weinig saus en de oven zijn uiteraard het meest voordelig voor je gezondheid. Maar wat zit er nou eigenlijk in deze gruwelijk lekkere donkergekleurde snackstaaf?

#1 Kip

Een mager kippie, dus dan mag het.

#2 Water

En water is geen alcohol dus lekker boeiend.

#3 Vet

Een frikandel bevat zelfs 50% minder vet dan een rookworst en daar zeikt toch ook niemand over?

#4 Varkensvlees

Een magere variant wel.

#5 Zout

Misschien wat veel, maar die verhoogde bloeddruk had je toch al.

#6 Smaakversterker

Ja, duh. Daarom is 'ie zo lekker.

#7 Antioxidanten

Volgens het Voedingscentrum zeer gezond en als het Voedingscentrum dat zegt is het zo.

#8 Fosfaten

Stimuleert je brein en laten we eerlijk zijn: dat kan iedereen wel gebruiken toch?
Dussssuh, wie is hier nou de snackbar? Jij of ik?
f7qb4e
Delen met
Ook interessant