De Olympische Spelen staan op het punt van beginnen. In het Franse Parijs komen de grootste sporters van over de hele wereld bij elkaar om de eerste plaats te bemachtigen. Van basketbal tot kogelstoten en van baanwielrennen tot gewichtheffen, alles komt voorbij. Het speciale Refugee Olympic Team zal ook deze editie weer aanwezig zijn. Met een talentvol team trekt het Refugee Olympic Team erop uit om die gouden medaille te bemachtigen. In voorgaande edities waren ze ook al van de partij om te schitteren op de Spelen.
Refugee Olympic Team
De afgelopen week zijn er al een aantal atleten aangekondigd die zullen deelnemen in het bijzondere team. Het Refugee Olympic Team is namelijk een speciaal team dat bestaat uit 36 sporters die, om welke reden dan ook, niet via hun thuisland kunnen deelnemen aan het evenement. Via dit speciale team maken zij toch kans om ook zo’n gouden medaille te winnen. Ze gaan een zware uitdaging aan en vooral de weg naar de Spelen toe was voor hen niet altijd even makkelijk. Sinds de Olympische Spelen van Rio in 2016 bestaat er zo’n team.
1 in 100 Million
Om extra aandacht te geven aan deze groep, is er een ‘1 in 100 Million’
campagne geproduceerd. Hierin worden de atleten die het speciale team vertegenwoordigen op het wereldtoneel gezet. Ze vragen, met het beoefenen van hun
sport, aandacht voor dit enorme probleem. De productie van de film is voor een deel ook gemaakt door medewerkers uit de vluchtelingengemeenschap.
Nederland
Er zijn ook een aantal leden van het Refugee Olympic Team die op dit moment asiel hebben in Nederland. Dit zijn Dina Pouryounes Langeroudi en Mohammad Rashnonezhad uit Iran. Langeroudi heeft 34 World Ranking medailles in taekwondo, zij zal dus de eerste prijs proberen te pakken in die sport. Rashnonezhad werkt als personal trainer, maar zal ook actief zijn op de Spelen in Parijs bij de sport judo.