Het antwoord op de eeuwige vraag of senioren nog seks hebben

jun 20 , 19:55 Entertainment
depositphotos 33900591 s
Tot welke leeftijd zou je seks hebben? Het is ongetwijfeld een vraag die wel eens door je hoofd is gespookt, of waar je het met vrienden over hebt gehad. Daar is onderzoek naar gedaan. 
Plus Magazine is een leuk onderzoekje gestart en wij zijn zo vriendelijk om de resultaten met je te delen. Wat blijkt? Senioren gaan nog vol voor het orgasme en laten hun seksuele fantasieën de vrije loop nemen. Wij zetten de details voor je op een rijtje.

Orgasmes 

Volgens seksuoloog Ingeborg Timmerman zijn ouderen minder gefocust op penetratie en ontdekken ze nieuwe, spannende manieren om elkaar te plezieren. Strelen en aanraken blijken superkrachten voor het bereiken van dat heerlijke hoogtepunt. Maar liefst 84 procent van de 60-plussers met een actief seksleven vindt een orgasme nog steeds het lekkerste wat er is. En nee, dit is niet alleen een mannenzaak. Vrouwen op die leeftijd zijn er zelfs vaak beter in.

Jong en oud 

De beeldvorming mag dan gefocust zijn op jonge lichamen, de werkelijkheid is anders. Ruim 80 procent van de Pluslezers heeft nog een actief seksleven, en een derde daarvan duikt minimaal één keer per week tussen de lakens. Seks is dus nog steeds een hot topic bij de ouderen en ze zijn er behoorlijk tevreden over. Sterker nog, 39 procent vindt dat ze nog te weinig actie krijgen.

Fantasieën 

Bijna iedereen met een actief seksleven heeft zo zijn fantasieën. En laten we eerlijk zijn, wie houdt er niet van een beetje spice? Driekwart van de ouderen uit het onderzoek fantaseert er lustig op los, mannen iets vaker dan vrouwen. De topper onder de fantasieën? Iets nieuws proberen, zoals in het openbaar vrijen. Spannend. Twee derde van de mannen kijkt wel eens naar porno, vergeleken met ongeveer een vijfde van de vrouwen. Als het om seksspeeltjes gaat, staat het glijmiddel op nummer één, met de vibrator als goede tweede.

Passievol

Hoe ziet het seksleven eruit als je de twintig al lang voorbij bent? Nou, net zo gevarieerd als voorheen: van zoenen en knuffelen tot orale seks, vingeren, aftrekken, en ja, zelfs geslachtsgemeenschap en masturberen. De passie is er nog steeds, vaak na een leven lang met dezelfde partner. En volgens seksuoloog Timmerman is dat helemaal niet verrassend: “Passievolle seks bestaat door aandacht. Door het vermogen om in het moment te zijn en elkaar écht te voelen. Daar hoef je dus helemaal niets nieuws voor uit de kast te trekken.”
Onze senioren weten wat ze doen en genieten volop. En dat is weer een hele geruststelling voor als wij later groot zijn, nietwaar? 
Delen met
Ook interessant