Alles wat je moet weten over de Grand Prix van Monaco

mei 23 , 17:58 Entertainment
formula 1 8143007 1280
Na de overwinning van afgelopen zondag van Max Verstappen in Emilia-Romagna, is het dit weekend weer tijd voor een heerlijke race. Het wordt er weer eentje om je vingers bij af te likken, want de populaire Grand Prix van Monaco staat ditmaal op het programma.
Monaco staat ook wel bekend als dé straatrace van de Formule 1. Met de smalle straatjes is het bijna onmogelijk om in te halen. Dus die kwalificatie is ongekend belangrijk. Dat wordt dus weer een weekend vol intense momenten dat zondag zijn hoogtepunt weer bereikt.

Grand Prix van Monaco

Als we even kijken naar de winnaars van de afgelopen jaren dan hebben we veel verschillende winnaars, maar over het algemeen heeft Red Bull de beste papieren. In de afgelopen drie jaar wist Red Bull de eerste prijs te pakken. Twee keer met Max Verstappen en één keer met Sergio Pérez. In de jaren daarvoor wisten Lewis Hamilton, Daniel Ricciardo en Sebastian Vettel er met de gouden plak vandoor te gaan.
Dit seizoen is onze Supermax ook weer lekker bezig. Vorige week wist hij ook in Italië weer te winnen, hoewel Lando Norris hem op de hielen zat aan het einde van de race. Laten we de Ferrari’s ook niet vergeten. Charles Leclerc wist vorige week het podium te behalen en snakt ook naar een overwinning.
Voor het gemak hebben we voor jou even op een rijtje gezet wanneer je wat kan verwachten.
  • Vrijdag 24 mei 13:30 uur: eerste vrije training
  • Vrijdag 24 mei 17:00 uur: tweede vrije training
  • Zaterdag 25 mei 12:30 uur: derde vrije training
  • Zaterdag 25 mei 16:00 uur: kwalificatie
  • Zondag 26 mei 15:00 uur: race

Regen

Een extra element wat de race compleet zou veranderen, is als er regen valt. Nu is het zo dat volgens de weervoorspellingen in Monaco wel een bui zou kunnen vallen. Dit is dan wel op de vrijdag of zaterdag. Echter is zo’n kwalificatie van een nog groter belang als je met de race amper kan inhalen. Dus dat wordt weer een fantastisch raceweekend. Op de zondag blijf het vooralsnog droog.
De Grand Prix van Monaco is dit weekend te volgen op Viaplay.
Delen met
Ook interessant