We weten allemaal dat Gordon Ramsay de stoerste chef-kok is die er rondloopt. Schreeuwend tegen mensen in Hell’s Kitchen en altijd gevat met hilarische opmerkingen. Nou, het blijkt dat de man met 17 Michelinsterren een verrassende favoriet heeft voor zijn laatste maaltijd en op een bijzonder manier kijkt naar de dood. Laten we erin duiken!
In een recente aflevering van de YouTube-serie Last Meals van Mythical Kitchen deed Ramsay het boekje open over zijn ultieme laatste avondmaal. Hier komt ‘ie: een full English breakfast, butter chicken, Buffalo chicken wings, een beef wellintgon (uiteraard op zijn manier), een Monkey 47 Gin en tonic en als klap op de vuurpijl een sticky toffe pudding met vanille-ijs en een gefrituurde marsreep. Klinkt behoorlijk lijp, toch?
Nu, hier is de plottwist. Te midden van al deze luxe gerechten laat Ramsay de bom vallen: hij wil graag een fastfood-fix voor zijn laatste hoera. En raad eens? Het is niets minder dan In-N-Out, het Amerikaanse fastfoodrestaurant. Concreet gaat het hem allemaal om hun double- double burger, in ‘animal style’.
Tijdens de show is Ramsay enthousiast over de plek en zegt dat het de perfecte drive-thru-ervaring is zonder gedoe. Hij zegt zelfs dat hij als bedankje een briefje van 100 dollar tipt als hij zijn double-double burger ophaalt. Heerlijk toch?
Dus, wat zit er in deze magische burger? Twee beef patties, Amerikaanse kaas, gegrilde uien, sla, tomaat, augurk en extra huisgemaakte In-N-Out spread op een geroosterd broodje. Ramsay neemt een hap en zegt: "Oh, God. Bloody hell, it's amazing.”
Het geheim van de goede smaak in dierlijke stijl blijkt te zijn dat mosterd op het broodje wordt aangebracht vóór het grillen, waardoor het een gekarameliseerde heerlijkheid krijgt. Fans waren geschokt door de liefde voor fastfood van Ramsay, waarbij één persoon op X zei: "Het feit dat een In-N-Out-burger deel uitmaakt van de laatste maaltijd van Gordon Ramsay vind ik gek."
En begrijp dit: Ramsay geeft zelfs toe dat hij een pagina uit het boek van In-N-Out heeft genomen om zijn eigen hamburgers te maken, met behulp van Devonshire-boter in plaats van mosterd. Wie had gedacht dat Ramsay een In-N-Out-fan was, toch?
De mannen verdiepten zich tijdens dit feest ook in het onderwerp dood. Toen hem ernaar werd gevraagd, was het antwoord van Ramsay Peak Gordon. Hij wil dat iedereen op zijn begrafenis absoluut lazarus wordt, zo dronken dat ze SUV's nodig hebben om thuis te komen. Over een wilde exit-strategie gesproken!
Ondanks dit alles liet Ramsay een waarheidsbom vallen: “Ik denk niet aan doodgaan.” De man is net 57 geworden en beweert dat hij zich beter voelt dan toen hij 37 was. De interviewer probeerde realistisch te zijn en herinnerde hem eraan dat de dood onvermijdelijk is. Ramsay, altijd de optimist, veegde het van zich af en zei dat dit op geen enkel moment “in de nabije toekomst” zal gebeuren.
Hoe houdt hij de dood uit zijn gedachten? Nou, zijn geheim is het vinden van balans. Hij houdt van triatlons, halve marathons en zelfs Ironman-wedstrijden. Maar het schuldige genoegen? Duiken. Ja, diepzeeduiken, 30, 40 meter onder water, niemand hinderde hem – alleen hij, zijn adem en af en toe een haai.
Op de vraag of hij ooit mediteert over het idee van de dood en het niets, was het antwoord van Ramsay een regelrecht 'Nee'. En toen maakte hij een klassieke Gordon-beweging en zei: 'Heb je enig idee hoe druk ik het heb? Wij vinden de balans. Je hebt veel te veel tijd – je moet harder werken en wat meer rimpels op je gezicht krijgen. Luister, we gaan allemaal ergens dood. Ik zou graag willen dat het een snelle, pijnloze dood zou zijn. Maar we hebben het gezin net uitgebreid, dus ik denk dat we gewoon die balans moeten vinden – en goed moeten eten.”
Dus daar heb je het – Ramsay's geheim om niet aan de dood te denken: blijf bezig, werk hard en misschien een paar marathons. Wie wist dat het tegengif voor existentiële angst een druk schema en een goed gekookte maaltijd was? Proost op Ramsay die het echt houdt, zelfs in zijn laatste maaltijdplannen.
Check hieronder nog de hele video van Mythical Kitchen!