PSV pakt wereldrecord en dropt fantastische video met Frits Philips in de hoofdrol

sep 01 2023, 10:28 Entertainment
frits philips
Ze zijn lekker bezig in Eindhoven. Eerder deze week werd deelname aan de groepsfase van de Champions League veiliggesteld, gisteren werd bekend tegen welke internationale grootmachten ze het mogen opnemen in het miljardenbal en vandaag snoepen ze ook nog effe een Guinness World Record mee.
PSV en Philips zijn letterlijk onafscheidelijk en pakken het wereldrecord voor de langstlopende sponsorverbintenis ter wereld. Het mediateam van PSV pakt uit met een schitterende video waarin een hoofdrol is weggelegd voor Frits Philips.

PSV x Philips

Philips richtte de Philips Sport Vereniging, kortweg PSV, op in 1913. Deze week viert PSV haar 110-jarige jubileum. Dat betekent dus ook dat Philips al 110 jaar de officiële sponsor is van de Eindhovense voetbalclub. Geen enkel sportteam kan tippen aan deze bijzondere samenwerking en dus gaat het Guinness World Record voor ‘ Longest time to sponsor a sports team’ richting de prijzenkast van PSV. De enige samenwerking die nog enigszins in de buurt kwam, is die tussen de Ford Motor Company en de Australische Geelong Football Club. Zij gingen voor een periode van 98 jaar met elkaar in zee.

Marcel Brands

PSV-baas Marcel Brands en Philips-topman Roy Jakobs zullen vandaag de iconische Guinness World Record-oorkonde in ontvangst nemen. ‘Philips staat natuurlijk aan de basis van het verleden, het heden en de toekomst’, laat Brands weten. ‘We blijven samen innoveren en trekken samen op in maatschappelijke initiatieven, waarin we de hele regio betrekken.’

Meneer Frits

PSV kondigt het wereldrecord op social media aan met een bijzonder fraai filmpje. De in 2005 overleden Frits Philips (in Eindhoven beter bekend als ‘meneer Frits’) stapt uit het voetstuk van zijn monument en spreekt de kijker toe. Meneer Frits wandelt door zijn Eindhoven en constateert tot zijn genoegen dat zijn bedrijf en de voetbalclub nog steeds samen de schouders eronder zetten. PSV-fan of niet, dit zijn werkelijk schitterende beelden. Check de video hieronder!
Delen met
Ook interessant