Dit is de loting van Feyenoord en PSV in de Champions League

De Champions League gaat weer beginnen! En of we hier een partijtje zin in hebben. Het miljardenbal is zonder twijfel de crème de la crème voor iedere voetballiefhebber. De grootste voetbalclubs uit Europa gaan er weer alles aan doen om de cup met de grote oren in de wacht te slepen. Feyenoord en PSV representeren Nederland in de Champions League dit seizoen en het is zojuist bekend geworden tegen wie zij het op gaan nemen in de groepsfase.

Voor het eerst sinds 2018 doen er weer twee Nederlandse clubs mee aan de groepsfase van de Champions League. Laten we hopen dat Feyenoord en PSV het ver gaan schoppen dit seizoen.

Feyenoord

Feyenoord werd afgelopen seizoen kampioen van de Eredivisie en ging dus automatisch de Champions League in. Doordat Manchester City van Internazionale wist te winnen in de CL-finale van vorig seizoen, kwam Feyenoord plots in Pot 1 terecht. Dat zorgde ervoor dat Feyenoord teams als FC Barcelona, Bayern München en Paris Saint-Germain sowieso niet kon treffen.

Feyenoord gaat het in de Champions League-campagne van het seizoen 2023/2024 opnemen tegen grootmachten Atlético Madrid, Lazio en Celtic. Geen misselijke poule, maar wij denken dat de machine van Arne Slot er klaar voor is!

  • Feyenoord
  • Atlético Madrid
  • Lazio Roma
  • Celtic FC

PSV

PSV werd 2e in de Eredivisie en moest dus voorrondes spelen om uiteindelijk in de groepsfase van de Champions League terecht te komen. De eerste horde die PSV moest overleven was Sturm Graz. PSV had geen kind aan de Oostenrijkers en won twee keer simpel. In de finale van de play-offs stuitte PSV (net als vorig jaar) op Rangers FC. In Schotland was het nog spannend en eindigde de wedstrijd in een gelijk spel, maar in eigen huis wist PSV gisteren de klus overtuigend te klaren door Rangers FC met 5-1 omver te blazen.

Nu mag PSV dus z’n kunsten gaan vertonen in de groepsfase van de Champions League. Hierin nemen ze het op tegen Sevilla, Arsenal, en RC Lens. Wij denken dat overwintering haalbaar is. Laten we hopen dat Peter Bosz z’n team laat swingen en ver gaat komen.

  • Sevilla
  • Arsenal
  • PSV Eindhoven
  • RC Lens

Poules

Hieronder zie je alle poules. Kijk eens even naar groep F. De befaamde poule des doods is in elk geval bekend. Laat dat miljardenbal maar komen!

Reageer op artikel:
Dit is de loting van Feyenoord en PSV in de Champions League
Sluiten