Zo maak jij Freddy's Ribs uit House of Cards op de barbecue

14 jul 2021, 14:14 Entertainment
freddys ribs

Een van de gerechten waarvan het water ons in de mond loopt bij het kijken van een Netflix-serie zijn Freddy's Ribs uit House of Cards. Aangezien het barbecueseizoen in volle gang is, vertellen wij aan jou hoe jij die moet maken.

Freddy’s Ribs. Een fenomeen. Frank Underwood likte z'n vingers er bij af en dat snappen we: want dit ziet er weergaloos uit. Als je om 2 uur 's nachts lag te bingen was je bijna in staat om zelf die barbecue aan te slingeren om wat er ook maar in de koelkast lag erop te flikkeren zodat jij ook mee kon smullen. Het bleef vaak bij een cracker met aioli, want dat was het enige dat nog in huis was. Maar jij kan het natuurlijk gewoon zelf bereiden. Als jij indruk wil maken op je maten, dan is dit het recept wat je aan moet houden. Mocht je trouwens nog andere barbecue recepten zoeken, klik dan effe op het linkje hier links. Nu door naar Freddy's!

Ingrediënten

Spice rub 1/4 kop licht bruine suiker

3 eetlepels zoete paprikapoeder 2 eetlepels zwarte peper

2 eetlepels zout 1/2 theelepel cayennepeper

1/2 theelepel gemalen komijn

Barbecue saus 2 eetlepels koolzaadolie

1 gele uit, in stukken gehakt 3 knoflookteentjes, in fijne stukjes gehakt

1 theelepel gerookte paprikapoeder 1/2 kop whiskey

1 1/4 kop ciderazijn 2 koppen kippenbouillon

1 1/2 kopjes ketchup 1 kopje honing

2 eetlepels Worcestersaus 2 eetlepels mosterd

1 theelepel zout 1/2 theelepel zwarte peper

1/4 theelepel cayennepeper

Ribs 4 stukken pork baby back ribs

Handelingen

1. Ribs klaarmaken met kruiden.Marineren is key, broeder. De dag voordat je de ribs gaat bakken, kun je ze alvast marineren met dit kruidenmengsel. Meng de bruine suiker, paprika, zwarte peper, zout, cayennepeper en komijn samen in een kom. Plaats de ribs op 2 grote bakplaten en wrijf ze in met het kruidenmengsel. Dek af ze af en plaats ze minstens 4 en maximaal 24 uur in de koelkast. Laat maar lekker intrekken!
2. BBQ-saus.

Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en en bak ze ongeveer 5 minuten tot ze gaar zijn. Voeg de knoflookteentjes toe en bak ze voor ongeveer 3 minuten. Voeg achtereenvolgens de paprikapoeder, de whiskey en azijn al roerend toe. Breng het aan de kook gedurende 3 minuten. Voeg de bouillon, ketchup, honing, Worcestersaus, mosterd, zout, zwarte peper en cayennepeper toe. Breng de saus nu aan de kook op hoog vuur. Temper het vuur vervolgens tot medium/laag en blijft gedurende 30 minuten roeren (om aanbakken te voorkomen) tot de saus dik aanvoelt.

3. De ribs bakken.

Plaats de ribs in het midden van de barbecue. Bedek de ribs op het rooster met folie. Slow cook ze langaam voor 45 minuten. Draai ze dan om, bedruip de ribs met barbecuesaus en dek ze opnieuw af met folie. Rooster ze nog eens 1 tot 1,5 uur tot de ribben mals zijn en het vlees is gekrompen tot het uiteinden van de botten. Bedek de ribs gedurende de laatste 10 minuten om en om met de BBQ-saus zodat het lekker kan intrekken.

Smullen maar! Anders kun je ook altijd nog onderstaande handleiding volgen.

Delen met
Ook interessant