FHM's Favoriete Fotografen: Christian van Duuren

jun 08 2021, 19:00 Entertainment
153510614 1206972493033864 4738119440031234568 n
Jullie weten dat we een zwak hebben voor goede fotografen die prachtige plaatjes kunnen schieten. Vooral als ze daarmee de essentie van het vrouwelijke wezen in al haar schoonheid weten vast te leggen op zo’n manier dat onze harten er sneller van gaan kloppen. Deze week richten we in FHM’s Favoriete Fotografen onze spotlight op de Nederlandse Christian van Duuren.

Zwart wit en sensueel

Christian van Duuren pakte in 2017 voor het eerst een fotocamera op, waarna hij verliefd werd op fotografie. Daarvoor hield hij zich vooral bezig met film, waarin hij ook een aantal successen boekte. Inmiddels heeft de topper meerdere mooie meiden voor zijn lens gehad en wij zijn maar wat blij met het resultaat! Tijdens een shoot vergeet hij zijn omgeving en focust hij zich enkel op de manier waarop het model zich beweegt, hoe ze loopt, eruit ziet, haar hoofd beweegt, haar haren wapperen en hoe haar handen en vingers spelen. Die aanpak is wat ons betreft meer dan geslaagd.

Het werk van Christian van Duuren

Hij maakt zijn meeste werken in zwart-wit. Volgens hem gaat een zwart-wit foto terug naar de essentie van wat hij wil vastleggen of waarvan hij denkt dat het belangrijk is om het aan het publiek te tonen. Hij creëert zo minder poespas en afleidingen, waardoor er meer aandacht uitgaat naar het licht, de compositie, de kenmerken van het model, de sfeer en de emotie. Zijn werk kan omschreven worden als sensueel, puur, elegant, klassiek, sexy en tijdloos. En die combinatie is puur genieten.

Meer van FHM’s Favoriete fotografen?

Delen met
Ook interessant