Ferry: de serie is de bingewatchtip voor het weekend

nov 02 2023, 19:58 Entertainment
unnamed 1
Ferry Bouman ziet zijn kans schoon: één miljoen XTC-pillen voor een miljoen euro. Dit is zijn ticket naar de top van de drugswereld in het zuiden. Op 3 november komt de nieuwe serie van Ferry uit en het belooft opnieuw een sensationeel spektakel te worden. Bereid je voor om opnieuw volledig ondergedompeld te worden in het leven van deze drugsbaron. Ferry heeft gin geld en gaat volle bak het avontuur aan. Bijkomend voordeel: het volledige seizoen zal direct op Netflix staan, lekker bingen dus!
Nico Moolenaar, bedenker van het personage ‘Ferry’ (gespeeld door Frank Lammers), heeft een betere verklaring in petto.: "Ferry is gewoon een totale sociopaat. Hij heeft zo'n dubbel karakter. Aan de ene kant is 'ie keihard, en aan de andere kant heeft 'ie zo'n zachte kant. Dat heeft deels te maken met de heftige jeugd die hij heeft gehad”, zegt hij in het Algemeen Dagblad.

Undercover

Daarmee is het verhaal van Ferry is nog lang niet afgelopen. Na die flashbackfilm uit 2021, die ons een sneak peek gaf van het verleden van de drugssmokkelaar zonder geweten in Undercover, besloot het team dat er nog genoeg heftige details over hem te vertellen zijn. Toen zijn ze eventjes goed aan de slag gedaan en dit kunstwerk van een serie neergezet.

Daniëlle

En het mooie is, terwijl je denkt dat de serie volledig om Ferry draait, is dat niet het geval. "We willen wat meer aandacht geven aan Daniëlle (gespeeld door Elise Schaap), Ferry’s vriendin, die bovendien als kapster werkt. Wat heeft haar gevormd? In Undercover zagen we al dat ze een complex verleden heeft, maar in deze serie onthullen we veel meer details daarover”, zegt Moolenaar daarover.

Release party

De nieuwe serie speelt af zich na de film over het karakter en vóór de serie waarin hij debuteerde. Op de release party van de nieuwe serie werd al een voorproefje gegeven en kondigde de drugsbaron zelf de serie aan, zoals een koning zijn volk toespreekt: “Als de zaken goed gaan, moette dà vieren”, zegt Lammers volledig in zijn rol. "Dà doe ik hier met mijn beste vrienden, en da bende gullie.”

Ferry: de serie

Ferry vraagt Daniëlle van Marken tijdens een feest in de tuin ten huwelijk en zij accepteert dit met veel blijdschap. Kort daarna ontdekt Daniëlle dat ze zwanger is, waardoor een gelukkige toekomst in het verschiet ligt. Echter, Ferry raakt steeds dieper verwikkeld in de drugshandel en zet hun toekomst op het spel.
Ferry: de serie is vanaf 3 november te zien op Netflix!
Delen met
Ook interessant