Een avond met David Beckham: ‘Toen ik haar in die catsuit zag, wist ik dat ik haar wilde’

jul 09 , 17:56 Entertainment
20240613 bowerswilkins davidbeckham rowbenlantion a0021
David Beckham, een waar icoon. Legendarische vrije trappen, haarstijlen die jij ongetwijfeld ook hebt uitgeprobeerd en een voetbalcarrière waar je u tegen zegt. Als je ons had gevraagd of we deze superster zouden ontmoeten, hadden we je voor gek verklaard. Totdat audiomerk Bowers & Wilkins een belletje met ons pleegde met de vraag of wij naar Londen wilden vliegen om aanwezig te zijn bij een exclusief event omtrent hun nieuwe samenwerking met niemand minder dan Becks himself. Daar hoefden we geen twee keer over na te denken. Wat volgde leek op een ware droom.
Na de gehele vlucht gekletst te hebben met Winne Ektuh over van alles en nog wat, gingen we de metropool verder ontdekken. We begonnen met een lunch bij een Libanees restaurant met een prachtig interieur, gevolgd door een drankje op dertig verdiepingen hoog bij Aqua Shard, om te genieten van een prachtig uitzicht over heel Londen. Wist je dat de lift in zes seconden van 0 naar 30 gaat? Bizar. Na wat heerlijke cocktails gedronken te hebben, gingen we langs de Borough Market om nog wat meer te zien van de prachtige stad en toen was het alweer tijd om het pak aan te trekken voor een avondje met David Beckham.

Q&A met David Beckham

Doobie Brothers
"Ik ben opgegroeid met de Doobie Brothers en Michael McDonald. Maar uiteraard, toen ik naar Manchester verhuisde en deel werd van die muziekscene, veranderde ik snel, maar ging ik toch terug naar mijn roots. Het plezier van in Manchester zijn, was natuurlijk al die bands en het zien van hen hier en daar. Liam en Noel, kwam ik af en toe tegen. Ze waren niet erg vriendelijk tegen mij destijds omdat ik een United-speler was. Maar ik was natuurlijk een grote fan van hen. Dus dat was speciaal."
Muzieksmaak
"Ik heb altijd van R&B en van rap gehouden, van Jay-Z, D'Angelo, Usher en al die verschillende brede muzieksmaken. Ik hou ook van klassiek, Franse muziek en Italiaans. Het is een beetje van alles, maar daar houd ik van."
Platenwinkels
"Ik vond het altijd leuk om naar de platenwinkels te gaan, vooral in Londen. Omdat ik dat veel deed als ik naar huis ging wanneer we een vrij weekend hadden. En wat ik nu leuk vind, is mijn jongste zoon, Cruz. Hij is 19 en hij is een muzikant, songwriter en zanger. En hij is zo geobsedeerd door het bezoeken van muziekwinkels en het vinden van platen. En hij komt altijd terug met verschillende platen, hij geeft er veel geld aan uit. Maar het is het waard, want zijn collectie is ongelooflijk."
Victoria Beckham’s catsuit
"Cruz trad onlangs op bij de 50e verjaardag van zijn moeder en hij zong ‘Mama’. En ‘Mama’ is altijd een speciaal liedje geweest en behoorlijk emotioneel nummer voor Victoria. Maar voor mij moet het ‘Say You'll Be There’ zijn, puur omdat dat het moment was waarop ik in een hotelkamer zat met Gary Neville en naar de tv keek en de Spice Girls opkwamen. En op dat moment had ik haar natuurlijk nog nooit ontmoet, en ik dacht, diegene in de zwarte jurk, ik vind haar leuk, ik ga met haar trouwen. Het was eigenlijk niet de zwarte jurk, maar een zwarte PVC catsuit."
Favoriete muzikant ontmoeting
"Ik moest Cruz afzetten bij een speelafspraak. Dus ik rijd naar dit huis en ik had geen idee van wie het was. En ik liep naar de deur. Ik loop naar binnen om er zeker van te zijn dat hij oké is. En toen zat daar Paul McCartney achter de piano. Ik had Paul een paar keer ontmoet. We waren allemaal onder de indruk van hem en natuurlijk van de Beatles. En mijn moeder was een grote fan. En nu is Cruz een nog grotere fan. Ik was het meest onder de indruk toen ik Paul ontmoette."
Nieuwe muziek ontdekken
"Door al het reizen ontdek ik nieuwe muziek. Ik kan naar verschillende delen van de VS of Zuid-Amerika of Azië reizen en altijd nieuwe opkomende artiesten vinden. En dat is wat ik leuk vind. Dat is ook wat ik leuk vind aan het hebben van een zoon die ook van muziek houdt. Omdat hij altijd met nieuwe dingen komt en het houdt me ook jong, luisterend naar nieuwe dingen. Natuurlijk zijn alle kinderen dol op muziek. Zelfs Harper, die in juli 13 wordt, houdt van naar concerten gaan en naar Taylor Swift gaan en ze gaat SZA zien. Dus ik word zo altijd bijgewerkt met dingen."
Favoriete concertervaring
"Glastonbury. Ik ben maar een paar keer geweest, maar toen ik naar Glastonbury ging, had ik een geweldige avond met Ed Sheeran toen hij daar een nacht optrad. Een paar drankjes te veel en toen nog genoten van ‘The Killers’. The Killers waren geweldig. Een van mijn favorieten was daarbij ook Primal Scream. Ze waren geweldig. Ik hou ervan om naar festivals te gaan, maar mijn kinderen houden er nu nog meer van. Ze hebben het stokje overgenomen en ik ben er dol op."
Sir Alex Ferguson en muziek
"Tegenwoordig zie je veel sporters met hun koptelefoon binnenkomen en naar iets luisteren. Ik deed dat vroeger met mijn walkman om te kalmeren, voornamelijk in mijn tijd bij Manchester United. Totdat we in de bus zaten op weg naar de wedstrijd. Dan liet de baas (Sir Alex Ferguson) ons echt niet naar onze eigen muziek luisteren. Hij bepaalde meestal wat voor muziek er in de bus opkwam en we mochten allesbehalve alleen naar onze eigen muziek luisteren. Als het hem ook niet zinde dan zette hij het uit."

After Hours in Londen

Als je denkt dat het na de Q&A en de meet and greet ophield, dan heb je het goed mis. We dronken nadien nog gezellig een borrel en toen kwamen we op het briljante plan om het nachtleven in Londen te gaan ontdekken. Wat volgde was een spraakmakende clubtocht door Soho. Waar anders dan het af te sluiten in het Soho House? Daar hadden we alleen wel een membership voor nodig, die wij allen niet hadden. Toen kwam niemand minder dan Cruz Beckham to the rescue. David’s zoontje kwam aanlopen en voor we het wisten stonden we boven met z'n allen te partyen alvorens we een vroege vlucht terug richting Nederland pakten. Dat kan ook weer van onze bucketlist.
Delen met
Ook interessant