Een auto kopen of verkopen? Met deze tips maak jij de beste deal

nov 21 2019, 15:25 Entertainment
beach 1853939 1920
We komen allemaal ooit op het punt in ons leven om een auto te kopen of verkopen. Een moeilijke keuze natuurlijk, want er is een overvloed aan keuze. Zo heb je elektrische auto’s, dieselauto’s, benzineauto’s, hybride auto’s, noem het allemaal maar op. Voor al die modellen gelden ook nog eens andere regels. Waar moet je dan voor kiezen? Wij helpen je een handje en hebben een aantal handige tips voor jullie verzameld.

Tip 1: Doe een kentekencheck

Dit is misschien wel onze belangrijkste tip. Of je nou een auto koopt of verkoopt is het superhandig om even een kentekencheck te doen. Deze check biedt jou binnen enkele seconden een overzicht over eigenlijk alles wat je moet weten over de auto. Je beschikt over een volledig kenteken rapport . Waarde, schadeverleden, kilometerstand en we kunnen nog wel even doorgaan. Supermakkelijk en chil, gewoon doen guys!

Tip 2: Check de wegenbelasting

Tegenwoordig gebeurt er erg veel in de politiek op het gebied van infrastructuur en worden er veel regels gemaakt voor auto’s. De snelheden veranderen, de wegenbelasting is dit jaar weer omhooggegaan et cetera. Onze tip is dan ook: weet waar je voor betaald. Check de wegenbelasting van je auto, zodat jij precies weet wat je koopt of verkoopt.

Tip 3: Kies het juiste formaat

Auto’s komen er natuurlijk in alles soorten en maten. Kies het formaat dat jij nodig hebt. Gebruik je de auto alleen voor jezelf? Kies dan een compact autootje, want dan bespaar je een hoop onnodige kosten. Koop dan niet een dikke dieselbus. Zit je wel vaak met andere in de auto, koop dan natuurlijk een wat ruimer model. Kies het juiste formaat.

Tip 4: Kies een prijsklasse

Deze spreekt natuurlijk een beetje voor zich, maar zorg dat je een duidelijke prijsklasse uitkiest. Dit voorkomt dat je in de verkeerde prijsklasse zoekt. Beslis over een budget en ga gericht op zoek. Dit maakt het een stuk makkelijker.

Tip 5: Neem iemand mee

Neem je vader, vriend of vriendin mee. Met ze tweeën kun je altijd meer te weten komen dan in je eentje. Het is fijn om samen met iemand anders even te praten over de auto. Voelt het allebei goed aan, dan weet je dat je een mooie deal kan maken. Come on, bring a friend!
giphy
Delen met
Ook interessant