De $2 miljard Powerball-winnaar lijdt aan het gat-in-hand-syndroom

sep 22 2023, 20:58 Entertainment
w2048h1438
Het zal je maar gebeuren, meedoen aan een loterij en de volgende dag wakker worden met een wel héel positief belletje. Edwin Castro, de geluksvogel die de gigantische $2 miljard Powerball-prijs won, valt pontificaal met z'n neus in de boter. Maar de gelukkige Amerikaan lijkt helaas het pad te bewandelen dat talloze loterijwinnaars voor hem hebben bewandeld. Geld moet rollen, maar zorg dat je een passende dop hebt voor het gat in je hand.
Waar velen geen zin hebben in allemans adviezen bij het winnen van zo'n enorm geldbedrag, is het toch slim om financieel geadviseerd te worden. Voor de Amerikaanse Edwin is dit helaas net te laat. Hij besluit het bedrag gelijk uit te keren in plaats van het over termijnen te laten storten. Dan krijg je uiteindelijk minder en laten we de belasting ook niet vergeten. Er blijft nog steeds $628 miljoen over, blijft lekker. Zijn uitgaven-rampage begint op het moment dat hij zijn winst op zijn bankrekening ziet staan.

Spenden

De rampage begint met een dikke villa in LA. Waar anders? Prijskaartje van $47 miljoen, maar dan heb je wel een infinity pool en een champagnekamer. Waarom ook geen tweede huis om buren te worden met Leonardo DiCaprio en Ariana Grande? Ook dat lukt zonder problemen, effe $25,5 miljoen aftikken, maar dan word je wel wakker in de “Hills”. Als je dan toch bezig bent, waarom geen huis in de buurt van het tankstation waar je je gelukslot hebt gekocht? We voegen een kleine $4 miljoen toe aan de som, voor deze Japanse woning met een tatami vloer. Prachtig aandenken! Ook viel Edwins oog op de custom meubels van 11 Ravens Billiards, dikke keuze wel, als je het geld toch hebt liggen. De vintage Porsche 911 voor ongeveer $250.000 mag trouwens niet ontbreken, misschien heeft de beste man toch gevoel voor smaak.

Powerball

Powerball is een van de grootste loterijspelen in Amerika. De gelukkige Edwin Castro had de jackpot van twee miljard dollar te pakken. Het gestoorde is, is dat het bedrijf meerdere keren per jaar met dit soort absurde bedragen speelt. In februari was het ook raak, er werd een kleine 763 miljoen dollar weggegeven. Los van de absurde bedragen die ze uitdelen, hebben ze een vrij slimme marketingtruc om gelukszoekers te ronselen. De website staat namelijk bomvol succesverhalen waar ook onze ogen van beginnen te glinsteren. Helaas is de Powerball-loterij voor Americans only. Dan maar wachten tot de nieuwjaarstrekking valt, alle tijd om dat verlanglijstje te updaten.
Delen met
Ook interessant