Deze 8 sets op Awakenings Summer bewijzen dat je dit festival niet mag missen

jun 18 , 18:58 Entertainment
6671766d02077
Awakenings Summer, het behoort volgens ons zeker tot de top 3 vetste technofestivals van het jaar. Maar goed, als je er zelf wel eens bent geweest dan hoeven wij jou natuurlijk helemaal niet uit te leggen waarom. Aangezien wij dit jaar op 5, 6 en 7 juli uiteraard weer van de partij zijn, zetten wij de sets op een rij waar jij moét zijn.
We zullen je alvast waarschuwen, want als jij niet met de ziekste FOMO ever thuis wilt zitten, dan moet je gewoon naar de Beekse Bergen in Hilvarenbeek komen in het eerste weekend van juli. En nee, je staat niet tussen de giraffen en olifanten te dansen. Als je die wel om je heen ziet, dan is onze tip om effe een dextrootje te pakken, of niet, knipoog. Maar goed, back to business, want wij gaan per dag de sets op een rij zetten waar jij moet dansen alsof ‘t je laatste dag is.

Vrijdag

Om 16:00 barst het grote feest los in de dierentuin. Misschien ben je het niet gewend van een dagfestival, maar het gaat door tot 01:00 ’s nachts. En we kunnen je vertellen dat het zeker de moeite waard is om jouw vrimibo daar te houden. Waar dat dan aan ligt zie je hieronder.
Deborah De luca (Area V, 17:30 – 19:00)
De Italiaanse Deborah De luca is op zichzelf staand al een enorm goede reden om vrijdag naar Awakenings te gaan. Als ze Nederlands was geweest, dan was het niet de vraag óf ze in de FHM500 zou staan, maar hoe hoog in de top 50! Deze prachtvrouw heeft een megatalent voor draaien en dat laat ze ons keer op keer maar weer zien. Dus hou jij van keiharde techno gecombineerd met minimalistische sounds, dan is Area V van 17:30 tot 19:00 jouw placet to be.

Zaterdag

Zoals je misschien al hebt gemerkt, kunnen wij niet meer wachten tot we met ons zonnebrilletje staan te shinen op het grootste technofestival van ons kikkerlandje. Waarom? Kijk maar eens mee naar de vetste sets van zaterdag.
DJ HEARTSTRING (Area D, 21:00 - 23:00)
We beginnen het uitlichten van de zaterdag meteen goed. DJ HEARTSTRING komt namelijk voor het eerst draaien op Awakenings. De laatste tijd gaan ze als een jekko, dus het zou gek zijn als ze zouden ontbreken in de line-up van Awakenings. Weet je wel, die filmpjes dat iedereen keihard staat te springen op trance muziek? Grote kans dat dat bij dit powerduo is. Zet ’t in je agenda, stel een wekker in of blok het in je hoofd, want DJ HEARTSTRING debuteert op Area D van 21:00 tot 23:00.
Kobosil (Area Y, 21:45 – 23:30)
Ander genre, maar dat maakt het niet minder vet. Awakening is mega veelzijdig. Van trance tot house tot keiharde techno. Kobosil hoort thuis in het rijtje van dit laatste genre. Maar echt, die gast kan draaien, niet normaal! Wat dan wel weer het leuke is aan zijn sets, is dat er vaak een stem doorheen is verwerkt. Wij zijn kneiterbenieuwd wat hij dit jaar weer uit de kast haalt. Geen wonder dus dat wij zaterdag bij Area Y zeker een kijkje gaan nemen! Tip van ons, luister dit nummer eens:
Adam Beyer & Joseph Capriati (Area V, 22:30 – 01:00)
‘’Waar gaan jullie afsluiten zaterdagavond?’’, die vraag krijgen we vaak genoeg. Ons antwoord? ‘’Ze maken het ons mega moeilijk daar. Maar goed, dat is precies wat een goed festival doet’’. We weten in ieder geval wel al dat Adam Beyer & Joseph Capriati een hele grote kanshebber is voor ons. Adam Beyer weet als geen ander hoe hij een knallende laatste set van de avond neer kan zetten, dat hebben we met onze eigen ogen gezien op Awakenings 2022. Dat in combinatie met de muziek van de Italiaanse Joseph Capriati is de perfecte cocktail tot een geweldige set om niet snel te vergeten. Als je op Awakenings Spring Festival 2023 bent geweest, dan weet je dat dit een gouden duo is.
Kölsch & Kevin de Vries (Area W, 23:00 – 01:00)
Nu vragen jullie je natuurlijk af wie dan die andere kanshebber is voor de afsluiter op zaterdag? Kölsch & Kevin de Vries bij Area W natuurlijk! De twee techno-Dj’s staan er wel om bekend dat ze vaker samen de studio induiken. Nummers als Gate en Masterplan staan bij ons op repeat. Kölsch vergeet je nooit meer als je hem één keer hebt zien draaien, dat ligt aan zijn iconische hoed én zijn legendarische sets. Twee uur lang kunnen we zaterdag genieten op Area W van dit duo. Van 23:00 tot 01:00 is Area W of V dus de enige echte place to be.
Umek (Area H, 21:00 – 23:00)
Een zilveren jubileum voor niemand minder dan de grootste Dj van Slovenië, Umek. En dat is enorm knap, want sinds 2009 heeft hij niet meer op Awakenings gestaan. Dit jaar kunnen we dus voor de 25e keer genieten van de muziek van deze hard techno-Dj. Wat ons aantrekt in zijn muziek is dat het anders is dan alleen maar gebeuk. De bass is perfect en er zit een heerlijke soort funky deun door zijn sets de laatste tijd.

Zondag

Een heerlijke zondag in het zonnetje, terwijl je aan het dansen bent op de vetste muziek. Dat is onze perfecte voorstelling van de zondag van Awakenings. Als je kaartjes had voor zondag vorig jaar, dan weet je wel dat er toen op zijn zachts gezegd niet zo’n lekker zonnetje was. Des te meer redenen om Awakenings zondag dubbel en dwars in te halen. Nieuwe ronde, nieuwe kansen zeggen we dan maar!
Tale Of Us (Area W, 22:00 – 23:30)
Wie kent ze niet? De helden van Afterlife. Ze vliegen de hele wereld over om te draaien op de vetste feesten en festivals. Eén ding is zeker, wij sluiten onze zondag af bij Carmine Conte (MRAK) en Matteo Milleri (Anyma). Waarom jij dat ook moet doen? Nou, dit is het enige Nederlandse festival waar ze dit jaar komen draaien. Als er ook nog eens van die vette visuals te zien zijn, zoals we van hen gewend zijn, dan zijn we al helemaal klaar. Zondag is er voor ons geen andere optie tussen 22:00 en 23:30. Het antwoord is: Tale Of Us! Nog een tip van ons, geniet eens zonder je telefoon, maar je snapt wel wat we bedoelen als je dit filmpje kijkt.
Barry Can’t Swim (Area D, 19:00 – 20:30)
Ticketswap stond bij ons aan, maar er was bijna geen mogelijkheid om aan kaarten te komen voor Barry Can’t Swim in de Melkweg afgelopen maart. Boffen wij effe, want op zondag staat hij op Awakenings. En dat ook nog eens voor de eerste keer. Als je z’n naam niet kent, dan ken je in ieder geval zeker een paar van zijn nummers. Die worden namelijk door heel veel andere Dj’s plat gedraaid op festivals. Benieuwd? Luister ze hieronder!

Camping

Een driedaags festival is natuurlijk niks zonder een camping. Awakenings blijft natuurlijk niet achter en de camping bestaat uit twee delen: de Grand Camping en het Relax Resort. Wat er dan allemaal te vinden is op zo’n Awakenings camping? Vintage kleding verkoop, massages, Dj-workshops, deephouse yoga, Cacao ceremonies en noem maar op. Zeker een aanrader dus!
Kun jij ook niet meer wachten tot je kan gaan dansen op het vetste technofestival van het jaar? Koop dan hier nog snel een ticket!
Delen met
Ook interessant