8 artiesten die jij moet gaan zien op Wilde Weide festival

jun 09 , 18:00 Entertainment
wilde weide festival fhm01 kopie
Wilde Weide festival is het nieuwe veelbelovende festival van de makers van Wildeburg. Oftewel, dat kan niet anders dan een festival zijn voor in de boeken. In het weekend van 5,6 en 7 juli kun je gaan genieten van de allereerste editie van dit festival. Voordat je daar rondloopt en niet meer weet waar je moet zijn, zetten wij alvast een paar artiesten voor je op een rij die je moet gaan checken.
Als je ooit naar Wildeburg geweest bent, dan weet je wat voor een heerlijke sfeer daar hangt. Wilde Weide is het nieuwe festival van dezelfde organisatoren, met een sterkere focus op live acts. Op het programma staan nieuwe en verrassende live-acts uit binnen- als buitenland. Je kunt drie podia verwachten waar live-acts zijn en twee podia met dj’s. Hoe dat eruit ziet? Niet al te groot en speciaal ontworpen om een intiem clubgevoel op een festival te creëren. Wij hebben hoge verwachtingen van het festival. Een festival waar nog geen hype omheen hangt, op hetzelfde magische terrein als Wildeburg en een superlekkere line-up. What can go wrong?
Foto: Niels de Vries
Foto: Niels de Vries

Mezerg

Vorig jaar hebben we Mezerg gezien op Lowlands en dat was mega. Die gast bedient in z'n eentje meer instrumenten van menig vijfkoppige band bij elkaar. Van gevoelige riedeltjes tot snoeihard beuken, deze man kan van alles uit z’n instrumenten halen en geeft daar een heerlijke 4 uur 's nachts vibe aan.

Fatima Yamaha

Een van de meest verrassende namen in het rijtje van alle artiesten is toch van Bas Bron aka Fatima Yamaha. We kennen Bas allemaal als producer van de Jeugd van Tegenwoordig, maar op Wilde Weide zal hij komen optreden als alter-ego Fatima Yamaha. Hij komt niet met zomaar een act. Nee, hij zal zijn nieuwe album ‘Sol’ spelen. Als je dát wil missen, dan snappen wij er niks meer van.
Foto: Niels de Vries
Foto: Niels de Vries

Elias Mazian

Overdag houdt hij van popmuziek, maar ’s nachts gaat hij los op dancehits. Nou, als je iemand los ziet gaan bij zijn set, dan zou het zomaar eens kunnen zijn dat je team FHM ziet staan. Hij is van alle muziekmarkten thuis, want als dj draait hij techno, house, jungle en pop, maar sinds de pandemie maakt hij Nederlandstalige synthpop. In die laatste hoedanigheid komt hij naar Kraggenburg. Zoek een leuk meisje uit om dit optreden te kijken en de vlindertjes gaan vanzelf door jullie buikwand fladderen.

PVA

De disco-punkers van PVA brengen moshende indieheads en dansende technovlinders samen. Dit belooft een dampend optreden worden met funky gitaren, psychedelische elektro en technobeats. Niet voor niets een van de hoogtepunten van Lowlands, afgelopen jaar.

Carista

Heb je het over een veelzijdige Dj, dan heb je het over CARISTA. Als je zin hebt om te dansen, dan ben je bij haar eigenlijk altijd aan het goede adres. Ze draait van house tot disco en van broken beat tot boogie. In 2012 won ze de wedstrijd ‘The Lost Files 2011’. Moet je even nagaan dat dit met haar allereerste mixtape ooit was. Sindsdien staat ze op de vetste festivals te draaien, zoals Wilde Weide dus.
Foto: Niels de Vries
Foto: Niels de Vries

Tsepo

In onze ogen een van de meest veelzijdige dj's van Nederland. Of hij nou een zonsondergangsetje draait op het strand of op een Breakfastclub closing in de Radion. Tsepo kun je om een boodschap sturen. Altijd meepakken!

Suze Ijó

Ze heeft op ongeveer alle dikke festivals in Nederland mogen draaien. Denk dan bijvoorbeld aan Lente Kabinet, Lowlands, DGTL en Dekmantel. Nu mag deze Rotterdamse Dj Wilde Weide dus toevoegen aan haar lijstje. We delen met haar onze liefde voor oldschool house en soul. Als je op het festival bent, loop dan zéker niet voorbij Suze Ijó zonder er een dansje te wagen!

Vuur

Zijn Boiler Room x DGTL Amsterdam 2023 set hebben jullie vast allemaal voorbij zien komen. Zo niet, dan moet je nu naar YouTube racen of keihard bij hem dansen tijdens Wilde Weide. Zijn groovy house en technoplaten zorgen ervoor dat hij iedereen, inclusief jou, aan het dansen krijgt.

Wilde Weide festival

Wilde Weide bezoeken? Het festijn wordt in het weekend van 5, 6 en 7 juli georganiseerd op het bekende Wildeburgterrein in Kraggenburg. Meer info en tickets vind je op wildeweidefestival.nl .
Delen met
Ook interessant