Denemarken heeft de handdoek in de ring gegooid als het gaat om ultrapittig eten. De vurige Koreaanse noedels van fabrikant Samyang zijn de boosdoener en nu in de ban gedaan door de Deense overheid. Volgens de autoriteiten zijn deze noedels zo pittig dat je er acuut vergiftigd door kan raken. Raar, maar waar: niet zomaar een beetje brandend mondgevoel, echt regelrecht vergif. Voorlopig zullen de vurige Samyang noedels in Denemarken dus niet meer op het menu staan. Maar voor de echte waaghalzen en vurige eters elders op de wereld blijft de uitdaging staan: durf jij deze noodlottige noedels aan?
Chemische ‘troep’
De Deense voedselautoriteit heeft de noedels verboden vanwege het torenhoge capsaïcinegehalte. Capsaïcine is die chemische boosdoener die je mond in vuur en vlam zet. Te veel ervan en je lichaam gaat in de alarmstand. De autoriteit raadt aan om de noedels linea recta naar de prullenbak of terug naar de winkel te brengen. Klinkt als een avontuur voor diegenen die hun limieten willen testen, toch?
Reacties
De noedels zijn al langer een populair onderwerp. Op TikTok verschijnen regelmatig video's van waaghalzen die de uitdaging aangaan om de pittige noedels te proeven. Zo zien we pijnlijke ervaringen en soms zelfs tranen. De reacties liegen er dan ook niet om; veel mensen geven aan dat de noedels te pittig zijn, te pijnlijk om te eten, of geven een waarschuwing: wees voorzichtig.
Samyang
Wat zegt Samyang zelf? Ze snappen het wel, maar blijven erbij dat hun noodles prima zijn. Ze zeggen dan ook: "Wij begrijpen dat de Deense voedselautoriteit de producten heeft teruggeroepen, niet vanwege een probleem met de kwaliteit, maar omdat ze te pittig waren." Denemarken is trouwens het eerste land dat deze noedels in de ban doet. Geen idee of iemand er echt ziek van is geworden, maar beter voorkomen dan genezen, zullen we maar zeggen.