De One Chip Challenge is zó heet dat het je leven kan kosten

mei 17 , 10:57 Entertainment
depositphotos 291023190 s
Kijk uit door het heetste chipje ter wereld . De opdracht van de One Chip Challenge, een initiatief van chipsmaker Paqui, bestaat uit het eten van één enkele chip. Dit ding komt verpakt in een doodskistvormig doosje en moet gegeten worden met een beschermde handschoen die meegeleverd wordt, alsof je een nucleaire bom ontmantelt in plaats van een tortillachipje soldaat maakt.
Verdrietig nieuws uit Amerika. Een jongen van 14 jaar is overleden door het eten van een extreem heet chipje. Dit is officieel vastgesteld als de precieze doodsoorzaak na de autopsie op het lichaam. Heftig nieuws, dat hopelijk nooit meer zal gebeuren.

One Chip Challenge ingrediënten

Wat zit er precies in deze kleine, maar oh zo verwoestende chip? Laten we het simpel houden: het is een cocktail van de meest sadistische chilipepers die je je maar kunt voorstellen. We hebben het over Carolina Reaper, de peper die klinkt als iets wat rechtstreeks uit een horrorfilm komt. Dan hebben we Trinidad Moruga Scorpion, klinkt als iets waarvan je weet dat het serieus is als het "Schorpioen" in de naam heeft. Voeg daar nog wat habanero en rode jalapeño aan toe en je hebt het recept voor pure pijn en lijden. Ongeveer 20% van de chip bestaat uit deze duivelse mix, dus je weet dat het menens is.

Harris Wolobah

De 14-jarige Harris was nieuwsgierig en deed mee aan de challenge. Het was niet precies wat hij in gedachten had. Na het eten van de chip op school, voelde hij zich niet zo lekker. En dat is een understatement. Hij werd bewusteloos en een paar uur later was hij er niet meer. Het arme ventje stierf aan een hartaanval nadat hij die vurige tortillachip naar binnen had gewerkt.
Een dokter vertelt dat het kwam door de capsaïcine in die chip, wat blijkbaar je hartspier kan verstikken als je er te veel van binnenkrijgt. Harris had blijkbaar een klein hartprobleem waar hij zelf waarschijnlijk niks van wist. Dat, samen met de capsaïcine, maakte hem extra vatbaar voor de negatieve effecten van die chip. Maar zelfs als je een ijzeren hart hebt, moet je oppassen met die dingen. Dus, als ooit de drang voelt om een ​​tortillachip te eten die is doordrenkt met de krachten van de hel zelf, denk dan twee keer na.
Delen met
Ook interessant