5 lessen die je kunt halen uit het boek 'Fuck it you can have it all'

sep 17 2023, 16:00 Entertainment
fuck it boek en the workbook 1 1
De titel van het nieuwe boek van Wouter Kleinsman, dé no-nonsense personal coach van Nederland, klinkt veelbelovend: Fuck it you can have it all. Dat is geen loze belofte, want als je alle actiestappen die in het boek staan uitwerkt, heb je de complete strategie in handen om een volgende versie van jezelf te worden. Het is niet een boek dat je leest en in de kast zet, het is een praktijkboek dat je steeds opnieuw kunt lezen om naar weer een volgend level te gaan op weg naar have it all.
Wouter is columnist bij FHM en speciaal voor onze lezers stelt hij vijf boeken beschikbaar. Wil je kans maken op een exemplaar ter waarde van 70 euro? Deel dit artikel dan op je socials. Het boek meteen aanschaffen kan natuurlijk ook, ga daarvoor naar de website van Wouter.
In Fuck it you can have it all beschrijft Wouter op een no-nonsensemanier hoe je door steeds je identiteit aan te passen de volgende levels van succes bereikt. In vijf lessen naar je ideale leven.

Les 1: Wie wil je zijn?

In het leven draait het om je ‘staat van zijn’, ik noem dat je being. Het is belangrijk dat je beseft dat je pas alles kunt bemachtigen wat je wilt als je bereid bent om directe en radicale keuzes te maken voor wie je écht wilt zijn. Wanneer die basis klopt, merk je direct dat de snelheid van groei en het aantal successen dat je boekt stijgt.
Wist je dat betekenissen die anderen aan dingen geven jou onbewust beïnvloeden, omdat je die als vanzelfsprekend aanneemt. Vergeet die aangenomen betekenissen, kies zelf welke betekenis je aan iets geeft en zorg er dan voor dat die je performance verbetert.
De keuze voor je being maak je niet zomaar, want als je niet weet waarom je iets wilt dan ga jij het niet krijgen. Weten waarom je iets wilt zorgt voor de discipline die nodig is op je weg naar ‘have it all’.
Zeggen wie je wilt zijn is een ding, je er ook naar gedragen is een tweede. Het zodanig aanpassen van je identiteit dat die letterlijk je leven wordt, begint bij het weten ‘waar je vandaan komt’, wie je écht wilt zijn en waar je naartoe wilt.
Je acties sluiten aan op hoe jij de wereld ziet, niet op hoe de wereld werkelijk is. Misschien een beetje cryptisch, maar we leven allemaal in een eigen realiteit-illusiewereld waardoor de realiteit voor iedereen anders is. Het is belangrijk dat je regelmatig checkt hoe realiteit en illusie zich in jouw leven verhouden.
Er zijn twee soorten toekomst: de standaardtoekomst en de herschreven toekomst. Het mag duidelijk zijn dat je nooit kiest voor standaard, jij schrijft je eigen toekomst en maakt korte metten met de ‘acts’ uit je verleden die je niks opleveren.
Je nieuwe identiteit (being) werk je uiteindelijk uit in een statement, een krachtige beschrijving van wie jij bent. Kies daarbij ook minstens drie kernwaarden, die geven richting aan je handelen.

Les 2: Wat, met wie en hoe?

Als je weet wat belangrijk voor je is, weet je ook welke doelen de moeite waard zijn. Maak doelen altijd meetbaar aan de hand van key performance indicators (kpi’s).
Om doelen te behalen heb je zowel zakelijk als privé anderen nodig. Kies voor mensen om je heen waaraan je zonder zorgen bepaalde taken kunt uitbesteden omdat zij de dingen die ze voor jou doen beter of goedkoper kunnen dan jij.
Als je weet wie je bent, wat je wilt en met wie je dat gaat doen, is het ook belangrijk om je ideale leven uit te werken. Je bepaalt een strategie die je oorspronkelijke planning vervangt. De agenda wordt dus aangepast aan de nieuwe situatie, niet andersom.
fuck it boek en the workbook 1 1 e1694613831430

Les 3: Aan de slag!

Echte leiders die geen enkele confrontatie uit de weg gaan tonen lef, daadkracht, hebben discipline en zijn trouw aan zichzelf. Zij weten dat slimmer werken meer rendement oplevert dan harder werken en dat mislukkingen erbij horen, die accepteren ze én ze leren ervan.
Communicatie is een andere belangrijke factor op weg naar je ideale leven. Zorg dat je open staat voor de feedback van de mensen om je heen. Dat helpt je om iedere dag weer te handelen vanuit je being, en besef ook dat non-verbale communicatie een rol speelt. Sterker nog, juist wat niet wordt gezegd, is het belangrijkste voor het verbeteren van prestaties.

Les 4: Het grote genieten

Je bent gelukkig als je niks mist en gewoon kunt ’zijn’, zonder de ballast van het verleden en zonder plannen voor de toekomst. Ga na wat rijkdom voor jou is en begin dan met het vergeten van alle betekenissen die je bij het woord hebt. Definieer zelf je interne rijkdom (being) en externe rijkdom, dat zijn de assets die geld opbrengen als je slaapt. Accepteer dat er altijd mensen of situaties zijn waaraan je niets kunt veranderen, dat er altijd problemen en uitdagingen zullen zijn en dat het externe je niet gelukkig maakt. Als je dat allemaal kunt, ben je baas over je eigen geluk en ga je nog meer van je leven genieten.

Les 5: Have it all!

Weet dat alles mogelijk is in het leven, als het écht belangrijk voor je is. Word iedere dag sterker, wijzer en beter en ga geen uitdaging uit de weg.
Jij kiest wie je écht wilt zijn en wat je wilt bereiken, en je laat je niet (meer) beïnvloeden door anderen. Fuck it, you can have it all . Hebben? Hier bestel jij het boek .

Deel en win

Dit artikel is een heel korte samenvatting van het boek Fuck it you can have it all. Het boek is een praktijkboek met in ieder hoofdstuk een actiestap die eenmaal uitgewerkt samen een strategie vormen om een volgende versie van jezelf te worden. FHM mag vijf exemplaren van het boek t.w.v. €70,- weggeven! Wil je kans maken op een exemplaar? Geef in de comments onder het Facebookbericht aan waarom jij dit boek graag wil hebben en wie weet ligt het boek binnenkort bij jou op tafel.
boek 2 e1694613781126
Delen met
Ook interessant