De vijf ergste plekken in Europa om te bezoeken als je ernstige hooikoorts hebt

jul 10 , 19:55 Entertainment
depositphotos 76426003 s
Dit jaar lijken alle hooikoortspatiënten het net even iets zwaarder te hebben dan afgelopen jaren. Daar is een reden voor, 2024 is dan ook een bijzonder slecht jaar gebleken voor hooikoortslijders. Die pollen beperken zich niet tot alleen Nederland, maar achtervolgen je mogelijk naar je vakantiebestemming. Er zijn pollenbommen door heel Europa – en erbuiten. Dit allemaal dankzij warm, vochtig en windachtig weer.
De ergste Europese bestemmingen voor hooikoortspatiënten zetten we daarom maar even voor je op een rijtje. Die kunnen dan mogelijk nog gemeden worden. Wat je in ieders geval moet mijden is in je ogen wrijven. En probeer niet je niet in te houden als je voelt dat de allergie toeslaat.

Hooikoorts

Hierbij onthullen we de ergste plekken in Europa voor mensen met allergieën. Wat daarbij goed is om te weten, is dat hooikoortssymptomen kunnen variëren in het buitenland door verschillende pollen en klimaten. Sommige mensen krijgen namelijk nieuwe symptomen bij blootstelling aan onbekende allergenen. Goede bestemmingen voor hooikoortspatiënten zijn in ieder geval Faro, Lissabon, Ibiza en Dublin, afhankelijk van het type pollenallergie. De ergste Europese bestemmingen voor hooikoortspatiënten zijn:
Zürich
Zürich is een van de ergste steden om te bezoeken in de vroege zomer als je een pollenallergie hebt. De Zwitserse stad heeft hoge tot extreme niveaus van boom- en graspollen van april tot juli, maar het is een aangename bestemming in de late zomer en vroege herfst. Zwitserland heeft meestal langere, intensere pollenseizoenen dan andere landen in Europa. Dit betekent dat symptomen kunnen verergeren en langer kunnen aanhouden.
Warschau
De Poolse hoofdstad heeft een van de hoogste hoeveelheden graspol in de vroege zomermaanden, met pieken van meer dan 80 korrels per kubieke meter lucht in juni en juli. Dat is een hoeveelheid die als extreem hoog wordt beschouwd.
Milaan
De iconische Italiaanse stad staat niet alleen bekend om de mode-industrie, maar ook om de pollenconcentraties. Van mei tot augustus heeft de stad gematigde niveaus van boom- en graspollen volgens standaardclassificatie, hoewel pieken bijna 70 korrels per kubieke meter kunnen bereiken. Onkruidpollen zijn ook hoog in de herfst, dus de beste tijd om Milaan te bezoeken is in de winter.
Corfu
Het prachtige eiland Corfu is ook een van de ergste bestemmingen voor hooikoortspatiënten. Hoewel boom- en graspollen niet bijzonder hoog zijn in de zomer, is onkruidpol dat wel. Dus tenzij je zeker weet voor welke pollen je allergisch bent, is aan te raden om het Griekse eiland deze zomer te vermijden.
Boedapest
Ten slotte is Boedapest een veiligere keuze voor vroege zomervakantiegangers, maar net als Corfu heeft het een van de hoogste niveaus van onkruidpollen in juli, augustus en de vroege herfst. Als Boedapest op je bucketlist staat, is de winter de beste tijd om te gaan.
Delen met
Ook interessant