De Sluwe Vos blaast ons omver met nieuwe album Now I Understand

jul 05 , 15:58 Entertainment
de sluwe vos jpg
Als je een beetje een kenner bent, dan weet je dat De Sluwe Vos de afgelopen tijd mega veel heeft geproduceerd. Eén ding viel op: het waren veelal samenwerkingen. Niet langer, want hij verrast ons met een heel soloalbum genaamd Now I Understand. Boffen wij even op deze vrijdag! We vertellen je er alles over, want wij zijn laaiend enthousiast.
Als je op het label van Carl Cox staat, dan heb je het eigenlijk al gemaakt, toch? Robert Vosmeijer aka De Sluwe Vos bewijst ons keer op keer weer dat zijn idee van muziek feilloos aansluit bij wat het publiek wil. Na een gedwongen periode van rust tijdens de coronapandemie, is hij weer helemaal back on track. Hij verhuisde naar de plek waar hij opgroeide, Deventer en vond rust. Zoveel rust dat hij de ruimte weer vond om het album Now I Understand maakte en daar zijn wij meer dan blij mee.

Now I Understand

Tijdens het schrijven van dit artikel zijn we na-tuur-lijk aan het luisteren naar het nieuwste album. En eerlijk is eerlijk, we zouden onszelf nú willen verkassen naar Down The Rabbit Hole of een ander festival. Als muziek dat bij je naar boven haalt, dan weet je dat je goed bezig bent.
Hoe dit album dan is ontstaan? Nou, dat legt Vosmeijer je zelf uit: “Als ik overdag klaar was met het werken aan mijn andere projecten, maakte ik in de nacht tijd vrij om zonder druk of strakke deadlines nieuwe muziek te maken. Ik deelde een studio met een goede vriend van me. De ene dag zat hij er, de andere dag ik. Er was dus nooit echt een vaste set-up. Ik moest echt een synth pakken en dan daarmee muziek gaan maken. Dat heeft uiteindelijk geresulteerd in een hele simplistische aanpak van productie. Her en der een plug-in, maar de basis komt volledig weg bij die ene synthesizer.”
de sluwe vos jpg

Carl Cox

Het was niet altijd het idee om deze nummers in een album naar buiten te brengen, tot er door Awesome Soundwave aangeklopt werd. Dat is het label van Carl Cox en Christopher Coe. Eigenlijk had de Dj helemaal geen zin in het beginnen aan nóg een nieuw project, maar hij was helemaal om toen hij Carl Cox op Mysteryland ontmoette. De iconische Cox was namelijk zo enthousiast dat De Sluwe Vos ook zo ging denken. Uiteindelijk is het hele album gebaseerd rondom twee synths en een drumcomputer. Vet!
Delen met
Ook interessant