De Prins Albert piercing, waarom heet ‘ie zo?

apr 21 , 19:58 Entertainment
depositphotos 526120222 s
Wij kunnen ons haast niet voorstellen dat hier animo voor is. Er is daarom ook maar een heel laag percentage aan mannen die de wereld bewandelen met deze intieme piercing. Hoe langer we erover na denken, hoe meer vragen het oproept. Wie zou dit bedacht hebben? Wie was de eerste persoon met zo’n piercing? Waarom heet het een Prins Albert? Zijn er voordelen? En met zoveel zenuwuiteinden op een plek, hoeveel pijn zou het doen? Misschien maar beter om je dat niet voor te stellen.
Sommige vragen lijken niet te beantwoorden of juist voor de hand liggend. Maar de brandende vraag, waarom deze specifieke piercing de Prins Albert heet, zochten we graag voor je uit. Weer zo'n gek feitje dat je je vrienden kan vertellen in de kroeg. Dus, luister en huiver.

Prins Albert

If you like it, then you should have put a ring on it. Dat zei Beyonce ooit. Waarom je überhaupt zo'n pijnlijke procedure zou willen ondergaan is ons een raadsel, maar als je een ring aan je jongeheer wilt moet je dat er maar voor over hebben. Wat Prins Albert hiermee te maken heeft? De Prins Albert in kwestie is de Duitse kerel die met zijn nicht koningin Victoria trouwde. Hij kreeg met haar negen kinderen en organiseerde een enorme tentoonstelling in het Crystal Palace in Londen voordat hij op 42-jarige leeftijd overleed.

Stukje geschiedenis

Dat is allemaal leuk en aardig, maar het verklaart niet waarom zijn naam verbonden is geraakt met een genitale piercing. Blijkbaar was het in de 19e eeuw in de mode voor mannen om strakke broeken te dragen en kon je bij sommigen dan een flinke bobbel tussen hun benen zien. Sommige mannen schijnen hun penis te hebben laten doorboren en vervolgens de ring aan een haak te hebben bevestigd om het uit het zicht te houden.
Waarschijnlijk werd het in eerste instantie een 'aankleedring' genoemd, maar door geruchten dat Prins Albert zelf een genitale piercing had - mogelijk om netjes voor de dag te komen in zijn strakke broeken - is het idee om een ring door het puntje van je 'plassertje' te laten piercen naar hem vernoemd.
Koningin Victoria kon alsnog negen kinderen krijgen van een vent met een ring door zijn ding. Maar goed, we hebben geen echte manier om te weten of het vermeende verhaal waar is of niet. De piercing kan pijnlijk zijn, het duurt weken voordat het heelt en je hebt een metalen ring uit het uiteinde van je bungelende delen steken. Klinkt verre van idyllisch.
Delen met
Ook interessant