Lewis Hamilton mag vanaf nu geen piercings meer dragen op het circuit

Sinds het nieuwe seizoen van start is gegaan, zijn er in plaats van een nu twee wedstrijdleiders: Niels Wittich en Eduardo Freitas. Wittich mag in Australië weer plaatsnemen in de control room van de FIA. Hier schrijft hij voorafgaand aan het raceweekend de regels. Eentje daarvan kwam donderdag flink onder de aandacht. Vooral Lewis Hamilton lijkt de dupe te worden door de regel.

Er is namelijk nogmaals duidelijk gemaakt tegen de Formule 1-coureurs dat het niet toegestaan is om piercings, kettingen en andere sieraden te dragen op de baan. Dit wordt voorafgaand aan de race sessies gecontroleerd door medewerkers van de FIA. Niet veel coureurs worden geraakt door de regel. Sommige dragen een ring, maar niet veel zijn in het bezit van piercings, op één man na: Lewis Hamilton.

Lewis Hamilton

De Brit zal nu dus voor elke race sessie zijn neuspiercing uit moeten doen. De Mercedes coureur draagt ook vaak sieraden op het circuit. Dit is vanaf nu ook niet meer toegestaan. Houdt hij zich niet aan de sportregels, dan krijgt hij waarschijnlijk een geldboete. Dit kan Lewis natuurlijk met gemak betalen, maar toch moet hij zich aan de regel gaan houden. 

Tepelpiercing Verstappen

Lewis Hamilton en Max Verstappen werden tijdens de persconferentie gevraagd naar hun mening over het piercing verbod. De twee rivalen wisten hier wel op een grappige manier mee om te gaan.
Lewis Hamilton kreeg de vraag wat hij van de regel vond. Hij zei hierover: ‘’Nou ik heb bepaalde piercings die ik er gewoon echt niet uit kan halen, waar maar weinig mensen van weten… Nee, ik maak maar een grapje’’, aldus de Brit. ‘’Ik zou te zwaar zijn als ik sieraden zou dragen, dus het is niet mogelijk’’ voegde Verstappen hier nog aan toe. Hamilton wist wel raad met dit grapje en voegde hier aan toe: ‘’Ik weet dat je een tepelpiercing hebt man, kom op.’’ Verstappen moest erg lachen en vroeg of de Brit de zijn tepelpiercing nog een keer wilde zien.

Reageer op artikel:
Lewis Hamilton mag vanaf nu geen piercings meer dragen op het circuit
Sluiten