De 10 raarste sporten op aarde

okt 13 2018, 20:00 Entertainment
Sporten is iets moois. Met z'n allen rennen we massaal achter een bal aan, slaan iemands hersenen in met een hockeystick en smijten een dartpijl in het oog van oom Gerard. Sporten zijn er in allerlei soorten en maten, maar de sporten die we hieronder hebben staan, zijn toch wel heel erg vreemd.

10. Extreem Strijken

Tuurlijk moet je blouse netjes zijn, dat begrijpen wij ook. De meeste mannen vinden strijken op zich al een hele kluif. Om het nog veel lastiger te maken kun je ook uit een vliegtuig springen om vervolgens in de lucht met je maten te gaan strijken. Maar waarom in godsnaam? Er is zelfs een wereldkampioenschap van.

9. Onderwaterhockey

Hockey op een veld of op ijs snappen we op zich nog wel. Maar in een zwembad? Onderwaterhockey wordt ook wel Octopush genoemd. Het is een sport die wereldwijd wordt gespeeld. In 1980 werd het eerste kampioenschap gespeeld. Lijkt je dit nou leuk? In Nederland zijn er verschillende verenigingen voor.

8. Teen worstelen

Dat een potje voetjevrijen met je vriendin fijn is, is OK. Dit gaat toch net effe een stapje verder. In 1976 werd Teen Worstelen voor het eerst gespeeld. De Britten kwamen met dit idee op de proppen. De regels zijn vrij simpel: geen schoenen en sokken. Degene die de voet van de tegenstander naar beneden weet te drukken wint. Nou maar hopen dat je geen voetfetish hebt.

7. Sepak takraw

Je dacht zeker dat we een bestelling aan het plaatsen waren bij de lokale Chinees. Nee, we hebben het hier over een traditionele balsport uit Zuidoost-Azië. Het is bijna identiek aan volleybal. Het enige verschil is dat je de bal niet met je handen aan mag raken. Da's onHANDig.

6. Schaakboksen

Wat? Het is bedacht door de Nederlander Iepe Rubingh. Een wedstrijd bestaat uit zes rondes schaken afgewisseld met vijf rondes boksen. Een bijzonder combi. Je moet zowel sterk zijn in denken, als in kracht.

5. Kaas-rollen

Weer een ideetje van onze Britse vrienden. Inmiddels doen mensen van over de wereld mee aan dit sportevent. Het vindt plaats in Cotswold ergens in Engeland. Er wordt een kaas van de heuvel gerold waar iedereen achteraan moet rennen. Wie als eerste beneden over de finish rent is de winnaar. De winnaar mag de kaas houden trouwens. Omdat de heuvel nogal stijl is, raken bijna ieder jaar wel een paar mensen gewond. Leuk!

4. Zorbing

Mocht je zin hebben om vet misselijk te worden, dan is Zorbing misschien een goede sport voor jou. In een hamsterbal duwen ze je van een heuvel af. Je kan daarmee een maximale snelheid bereiken van 60 kilometer per uur. Om brandwanden te voorkomen smijten ze ook nog wat zeepwater in je bal. Aardig wel.

3. Vrouwdragen

Het is tijd voor een nieuwe stap in je relatie vriend! Je tilt je vriendin op terwijl je over een parcour met hindernissen rent. Degenen die als eerst met zijn meisje op de rug bij de finish is, mag zich winnaar noemen. Er worden verschillende kampioenschappen over de hele wereld gehouden. De recordhouder komt in het Guinness World Book of Records. Wij zeggen doen.

2. Scheenbeen schoppen

Maar dat doet toch pijn? Ja dat klopt. Toch hebben ze er een sport van gemaakt. De gekke Britten weer he. Duizenden mensen komen er ieder jaar op af. Deelnemers zijn verplicht een witte jas aan te trekken, en ze vullen vaak de sokken met stro. Na het startsein is het de bedoeling dat je de schenen van de tegenstander aan gort te trapt. Leuk hoor.

1. Bedracing

Ontstaan in de jaren '60. Het is de bedoeling je bed zo creatief mogelijk aan te kleden en daarmee over het 3 kilometer lange parcour te rijden. Een team bestaat uit mannetje of 5 die met het bed mee rennen, terwijl de gelukkige lekker in bed kan liggen. Hoewel lekker, er wordt wel geadviseerd beschermende kleding te dragen. Welterusten vriend.
Delen met
Ook interessant