Dakloze man vindt 2000 piek en doet er iets bijzonders mee

jun 24 , 10:34 Entertainment
depositphotos 242004026 s
Stel je voor: je bent dakloos, raapt blikjes en flesjes bij elkaar voor de kost en je vindt ineens een portemonnee die een stukje open staat. Als je in die portemonnee kijkt zie je een stapel flappen. Katsjing!!! Maar de dakloze man die dit overkwam heeft de portemonnee netjes teruggebracht, wat een held!
De beelden ervan werden veel gedeeld op social media. Iedereen reageert vol lof op de man die er zelf ook nog een video over maakte. Of de man er dan helemaal niks aan over gaat houden? Daar ziet het niet naar uit!

Onderscheiding

Nadat de man het geld in had geleverd bij de politie volgde er een speciale onderscheiding. Dit is de zogeheten Zilveren Duim, een onderscheiding die de Nederlandse politie niet vaak uitreikt. Hij ging uitgebreid op de foto met de politie en ontving ook nog een cadeaubon ter waarde van 50 euro, je kunt je natuurlijk voorstellen dat dit veel is voor iemand die normaal dakloos is. Wat ook een mooie stip aan de horizon is, is dat als de eigenaar van het gevonden geld zich niet meldt binnen een jaar, het geld alsnog naar de vinder gaat, we wachten in spanning af!

Videoboodschap

Ook de man zelf liet nog iets van zich horen. Op verschillende social media-accounts verscheen een filmpje waarin hij laat zien dat het geld geteld wordt, ook heeft hij er een bijzondere boodschap bij. “Misschien heeft de rechtmatige eigenaar wel een eigen bedrijf en kan hij mij een baan geven, of heeft hij pandjes.” Zo wil de dakloze man uit Apeldoorn meegeven dat wie goed doet, goed ontmoet. Toch een inspirerend verhaal om je maandag mee te beginnen, dachten wij zo. Maar nu zijn we wel benieuwd; hoeveel procent van Nederland zou hetzelfde hebben gedaan? Wij zouden het natuuurlijk wél inleveren!

Poll

Delen met
Ook interessant