Hardlopen met een rugzak vol boodschappen op de rug. Knettergek zou je denken. Toch heeft Churandy Martina er een andere gedachte over met zijn nieuwe bezorgservice in Amsterdam. Hij denkt hiermee, naast een economische goudmijn te hebben ontdekt, ook een gezond aspect te benaderen: door middel van hardlopen moneys bijverdienen via het bedrijf Churundy. Flitsbezorging
Flitsbezorging is al een tijdje trending in Nederland, denk hierbij aan Gorilla’s en Flink. Deze bezorgdiensten zijn bedoeld om boodschappen te brengen die ook in de supermarkt verkocht worden, maar je kan er geen winkelwagens vol bestellen. Zou voor onze hardlopers ook een beetje onhandig zijn. Flitsbezorging is echt bedoeld voor als je nog iets kleins vergeten bent, maar het wel dringend nodig hebt. Denk hierbij aan een zak chips die je gaat opeten op de bank tijdens een Champions League potje, maar waar je net te laat achter komt die te zijn vergeten te halen. Ondanks dat je je vergeten boodschap dus toch nog geleverd kan worden zonder er zelf de deur voor uit te gaan, is er voor de strijders die hardlopend gaan bezorgen gelukkig een gewichtslimiet gesteld van 5 kilo.
1 februari - Churundy
Er hebben zich al honderd bezorgers aangemeld om hardlopend te gaan bezorgen. Martina denkt dat mensen hardlopend net zo snel zijn als op de fiets vanwege het niet normaal drukke verkeer in onze hoofdstad: "Als atleet ben ik getraind dat elke seconde telt en die visie trek ik door in mijn nieuwe start-up", aldus het goedlachse ex-sprintkanon. Vanaf dinsdag 1 februari kunnen de eerste bestellingen gedaan worden via de app Churundy. Churandy wilt niets liever dan uitbreiden met zijn nieuwe groene bedrijf, maar houdt het voor nu eerst nog even bij Amsterdam. Voor nu is hij het vijfde flitsbezorgingsbedrijf in Amsterdam.
Samenwerking
Churundy werkt samen met organisatie Superunie, die inkopen doet voor supermarkten zoals Plus, Spar en Coop. Deze organisatie levert Churundy de boodschappen die opgeslagen worden in verschillende magazijnen verspreid door Amsterdam. Vanuit daar krijgen de hardlopende bezorgers hun bestelling die ze in een flits van een moment moeten bezorgen en ja, toch echt te been, hardlopende business dus.