Chef onthult de waarheid over het eten van oesters

07 jul , 17:55 Entertainment
depositphotos 190802142 s

Deze schelpdieren delicatesse mag dan wel heerlijk smaken, maar er schijnt een feitje over oesters te zijn waar toch niet iedereen van op de hoogte lijkt te zijn. Ben je gek op oesters? Dan kun je nu nog stoppen met lezen, want wij willen niet verantwoordelijk zijn voor het verpesten van de eetlust. Wel beloven we dat dit feitje juist heel belangrijk is voor de kwaliteit van de zeevrucht.

Oesters, je houdt ervan of je haat het. Joseph DeCandia Jr, eigenaar van Lenny's Clam Bar and Restaurant in New York, heeft heel wat niets vermoedende mensen laten schrikken toen hij dat ene feit onthulde over het eten van oesters.

Springlevend

In een TikTok-video voor het restaurant legde de chef uit dat wanneer we genieten van deze schelpdieren delicatessen, we eigenlijk oesters eten terwijl ze nog leven. Ze zijn dus (nog) niet dood maar springlevend - zelfs als we saus of citroen toevoegen. Als je ze vers opent, leven ze nog. Meestal, bij het toevoegen van citroen, zie je dat ze bewegen en wiebelen. Hoe verser hoe beter met oesters en ze moeten 'levend' of rauw zijn om veilig te eten.

TikTok

Sommige kijkers waren stomverbaasd door deze onthulling. Iemand kon het niet geloven en zei dat dit feit hun eetlust voor oesters volledig had verpest. Anderen deelden dat ze nu nooit meer een oester zullen proberen, terwijl sommigen zich afvroegen hoe ze dit nooit eerder hadden geweten, ondanks hun jarenlange liefde voor oesters. Hoe dan ook, een fijnproever weet dat dit de way to go is. De schelpdieren moeten namelijk leven om veilig te zijn en ons geen voedselvergiftiging te geven. In het geval van oesters, betekent levend vers.

Oesters smaken het beste als ze direct na het openen worden gegeten. Vers en vol van smaak is wat we allemaal willen. Een oester die al een tijdje openligt, zal die geweldige smaak niet hebben waar je naar op zoek bent, aangezien de oester begint te verslechteren zodra hij open gemaakt is. Snel slurpen dus.

Delen met
Ook interessant