Origineel cadeau nodig voor de brandweer? Zet een huis in de fik!

apr 28 , 15:58 Entertainment
depositphotos 359526162 s
Een kaartje, boekenbon of dagje weg. Meestal denken we aan een van deze dingen als een maat van ons jarig is. Bij een vriendengroep in Putten is dit toch een beetje anders gegaan. Maar ja, hier was weliswaar ook niemand jarig. Wat hier wél gevierd werd, is het behalen van een diploma voor de vrije brandweer, je kunt wel zeggen dat dit in stijl gevierd is.
Klein flash forward: de mannen waar we het over hebben, wachten momenteel een uitspraak van de rechtbank af. Je kunt dus wel stellen dat het cadeau iets minder goed heeft uitgepakt.

Vrijwillige brandweer

Eén van de jongens uit de vriendengroep van vier had die dag zijn diploma gehaald en was daarbij officieel lid van de vrijwillige brandweer. Dit moest worden gevierd met een uitruk, besloot de vriendengroep. Die uitruk zou ook wel een ongeschreven regel of traditie zijn binnen het dorp. Dat de uitruk zou eindigen in een uitgebrand huis en een schadeclaim waar je u tegen zegt, had niemand voorzien. De jongens besloten s ’avonds op verkenning te gaan en een huis uit te zoeken dat wel in de fik kon. Hierna is het uit de hand gelopen. Waar de (inmiddels) ex-brandweerman er vanuit ging dat het bij ouwehoeren zou blijven, dachten twee vrienden van hem hier anders over. Toch is het vreemd dat de die avond gediplomeerde brandweerman zelf kannetjes brandstof is gaan halen en zijn vrienden in het bos heeft afgezet.

Gevolgen

Boontje komt om zijn loontje, dat is eigenlijk een beetje waar wij aan denken bij dit soort verhalen. De brandweerman ontving namelijk melding van de brand, heeft hem samen met zijn collega’s geblust, maar is de week erna ontslagen bij de brandweer. Vijf maanden na dato zit de vriendengroep in de rechtbank. Het ex-brandweerlied verklaart er niks van te hebben geweten, terwijl zijn vrienden verklaren niemand pijn te hebben gedaan. Toch blijft het feit dat ze schuldig zijn aan brandstichting en hiervoor eist het OM dan ook gevangenisstraffen variërend tussen de 6 en 10 maanden. Ohja, de eigenaren van het afgebrande huis eisen ook nog eens een ruime 4 ton voor de gemaakte schade. Volgende keer toch maar een bosje bloemen, heren!
Delen met
Ook interessant