Wij mannen hebben gezamenlijk een ding lief en dat is een goed stukje biefstuk . Helaas krijgen wij niet allemaal de kans om het beste portie vlees te eten. Wil je dat wel? Dan moet je afreizen naar het mooie Frankrijk met een zak vol moneys. Het is namelijk geen goedkoop stukje biefstuk.
Alexandre Polmard, de zesde in de generatie slagers, de bigbos van de slagerij heeft een manier ontdekt samen met zijn vader en grootvader om het vlees te laten “overwinteren”. Dat in plaats van een paar weken te laten rijpen. Door de “winterslaap”-methode waarbij het vlees bevroren is kan het tot wel 15 jaar rijpen. Klinkt goed toch?
De familie bezit niet alleen een slagerij, ook hebben ze hun eigen land waar alle runderen vrolijk rondhuppelen tot ze geslacht worden. Eenmaal bij de slager worden ze in een laboratorium, tevens in het bezit van de familie, klaargemaakt voor de winterslaap. Wanneer ze klaar zijn blaast er een wind met 75 k/mu door de kamer die een temperatuur heeft van -45 graden. Een plek waar je liever niet wil zijn.
Je maakt niet zomaar een biefstuk van dit kaliber. En omdat het een proces van jewelste heeft ondergaan moet je voor een biefstuk ongeveer 3200 euro neerleggen. Eet smakelijk!