Het Old Homestead Steakhouse in New York heeft als specialiteit namelijk het Japanse Wagyu biefstuk. Maar wat maakt dit stukje vlees nou zo bijzonder? Nick Solares legt het even aan je uit.

Een Wagyu rund is niet zomaar een koe. De koe is een keizerlijk soort en wordt gevoed met bier. Bier? Ja, deze beestjes vieren blijkbaar ook hun vrijdagmiddel met een borreltje. Vervolgens worden ze met de hand gemasseerd om een bepaalde tederheid te creëren dat met geen enkel ander biefstuk te vergelijken is. Daarom worden ze zo lekker mals en smaken ze zo lekker in jouw mond.

Het restaurant in New York serveert de biefstuk, die meestal dungesneden is, in enorme plakken. Goedkoop is deze lekkernij alleen niet. Je moet er bijna €300 euro voor neerleggen. Maar daar krijg je wel een van de beste stukken vlees op aarde voor op je bordje. En hallo, als je nou zo’n goedkoop vliegticket scoort heb je toch geld over voor een mooi stukje vlees?